Selahattin Demirtaş’tan Ankara saldırısına ilişkin açıklama! Selahattin Demirtaş’tan Ankara saldırısına ilişkin açıklama!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür özel, Diyarbakır'a yaptığı ziyaret kapsamında sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Diyarbakır’da konuşan Özel, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamaları hatırlatarak, "Dün 'Kürtlere devlet vadet ediyorum' dedim. Ben Kürtlere T.C devletinin eşit, ayrımsız, kendilerini tamamen mensubu hissettikleri eşit vatandaşlığı kemiklerine kadar hissettikleri Türkiye Cumhuriyeti devletinin sahibi olmalarını öneriyorum" diye konuştu.

Güneydoğu ve Doğu Anadolu programına başlayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i Diyarbakır Havaalanı'nda partililer karşıladı. Karşılama sırasında parti otobüsünden Kürtçe şarkıların çalınması dikkat çekti.

ÖZEL’DEN BAHÇELİ’NİN AÇIKLAMASINA YANIT
Özel, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a Edirne Cezaevi'nde yaptığı ziyarete değindi ve Demirtaş'ın yaptığı çağrı metninin her kelimesine katıldığını söyledi. Özel, "Altını imzalıyorum" dedi. 

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Öcalan çıkışına yanıt veren CHP lideri şunları söyledi: "CHP barışa giden bu sürecin tamamlanması için, terör örgütünün ortadan kalması için atılacak her adımı önemsiyor ve engel olmayacak, kimin sözü varsa söylesin. Ancak Türkiye'de Kürt sorunu yoktur sözü söylenmesin. Türkiye'de 26 milyon Kürdün sorununu yok sayıyorsunuz. Kürt sorunu vardır tam da şuradadır. Kürt'ün sorununun olup olmadığına devlet karar veremez. Kürtlerin sorunları Kürtler 'sorun var' diyene kadar vardır. 'Birisinin sorunu yok' demek otoriterliktir. Sorun bir kişinin Meclis'te konuşmasıyla çözülmez."

Kaynak: Haber Merkezi