Abdullah Öcalan ile aylar sonra ilk görüşme Abdullah Öcalan ile aylar sonra ilk görüşme

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de AK Parti eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısında babası Hacı Esvet Şenyaşar ile ağabeyleri Celal ve Adil Şenyaşar öldü. Eşi ve iki oğlu dönemin AK Parti Milletvekili Halil Yıldız’ın yakınları tarafından öldürülen Emine Şenyaşar’ın adalet nöbeti tutuklu oğlu Fadıl Şenyaşar’ın tahliye edilmesiyle sona erdi. Tahliyenin ardından iki ailenin barışması için siyasetçilerin yaptığı görüşmeler sonuç verdi. İki ailenin üyelerinin pazar günü Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde düzenlenecek barış yemeğinde bir araya gelecekleri öğrenildi.

Şenyaşar Ailesi 6 Yıl Sonra Taziye Kuracak!

BARIŞ YEMEĞİNE CEVDET YILMAZ VE AHMET TÜRK KATILACAK
Duvar’ın haberin göre, iki ailenin barış yemeğine aile üyelerinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Meclis Başkanvekilleri Bekir Bozdağ ve Sırrı Süreyya Önder ve Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk’ün katılacağı ifade edildi.

“DİLERİM ONURLU BİR BARIŞ SÜRECİNE ÖNAYAK OLUR”
Şenyaşar ailesinden DEM Parti Milletvekili Ferit Şenyaşar onurlu bir barış istediklerini ifade ederken “Onurlu bir barış için el uzattık. Bugünlerde adı konulmamış bir süreçten bahsediliyor. Dilerim onurlu bir barışa giden bir süreç başlar. Bu buluşma da ona önayak olur” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi