Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde bulunan Çömçeli köyü ormanlık alanında bir çimento fabrikası tarafından kum ocağı açılmak isteniyordu. Mücadele’ye gelen ihbarda (19 Kasım 2024), köylüler kum ocağının açılması için ormanlık alanın kesilmesine şiddetle karşı çıktıklarını belirtmişlerdi.
“ASKER ZORUYLA AÇMAYA ÇALIŞIYORLAR”
İhbar hattımıza gelen şikayette vatandaşlar, kum ocağı açmak isteyen şahsın, köylülerin karşı çıkması üzerine askeri personel zoru ile ocağı açmaya çalıştığını belirttiler.
Konuya ilişkin vatandaşlar Valilik, Belediye ve kentin milletvekillerinden de konuya ilişkin çözüm beklerken bugün (24 Mart 2025 Pazartesi) gelen görüntüler ise ağızları açık bıraktı. İşte Kum Ocağı açılmak istenen alandan gelen görüntüler:
Silahlar patladı: #Diyarbakır’da köylüler ve asker karşı karşıya!
— Mücadele (@MucadeleGzt) March 24, 2025
Çınar ilçesi Çömçeli köyünde ormanlık alana kum ocağı açılmak isteniyor, köylüler ise direniyor. pic.twitter.com/xmAEfO1g9f