Amedspor, sezona şampiyonluk hedefi ile başlayıp son haftalarda aldığı kötü sonuçlarla şampiyonluk hedefinden uzaklaşmıştı. Bu sonuçların ardından teknik direktör Serdar Bozkurt’la yolları ayıran kulüp deneyimli hoca Mesut Bakkal’la anlaşma sağlamıştı. Ligin devre arasında transfer çalışmalarını sürdüren Amedspor, ilk transferini de yapmak üzere. Kulübün Antalya’daki kampına katılan oyuncunun bugün sözleşme imzalaması beklenirken Taşkın Çalış kimdir?

Taşkın Çalış

AMEDSPOR’UN İLK TRANSFERİ TAŞKIN ÇALIŞ KİMDİR?

1993 Almanya doğumlu olan Taşkın Çalış, Alemannia Aachen ve Borussia Mönchengladbach altyapılarında oynadıktan sonra profesyonel kariyerine Süper Lig ekibi Gaziantepspor’da başladı. Üç yıl boyunca performans gösterdiği kulüpte aynı zamanda Ziraat Kupasını da kazandı. Oyuncu 2011 yılında geldiği kulüpten 2013 yılında ayrılarak Bursaspor’a imza attı. Daha sonraki yıllarda sırasıyla Akhisar Belediyespor, Gümüşhanespor, Menemenspor, Balıkesirspor, Keçiörengücü ve Bucaspor 1928’de oynadı. Oyuncu Menemenspor ile şampiyonluk yaşayarak iki kez kariyerinde kupa kaldırdı. Aynı zamanda Taşkın Çalış Balıkesirspor forması giyerken Süper Lig’de Akhisarspor karşısında atmış olduğu üç frikik golü ile hat-trick yaparak tarihe geçmiştir. Orta saha mevkiinde oynayan futbolcu bir dönem de UEFA’nın en potansiyelli oyuncuları arasında gösterilmişti.

AMEDSPOR’A GELİYOR

Taşkın Çalış, böyle bir kariyerin ardından ligin devre arasında transfer çalışmalarına yoğunluk gösteren Amedspor’un Antalya kampına katıldı. Futbolcunun bugün imza atması bekleniyor.

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan Güler