ASKİ Genel Müdürlüğü, yaz aylarında aşırı sıcaklardan bunalan ve serinlemek için barajlara giren vatandaşları uyardı. ASKİ yetkilileri tarafından yapılan açıklamada “Risk alarak canınızdan olmayın” uyarısında bulunuldu.

DEM Partili Ağrı Belediyesi, Mehmed Uzun Parkı’nı açtı DEM Partili Ağrı Belediyesi, Mehmed Uzun Parkı’nı açtı

ASKİ Genel Müdürlüğü, Başkent'e içme ve kullanma suyu sağlayan baraj havzaları ve barajları besleyen derelerin “özel koruma alanı” statüsünde olduğunu vurgulayarak; suya girmenin, suyu kirletecek faaliyetlerde bulunmanın, bölgede piknik yapmak ve ateş yakmanın tehlikeli ve yasak olduğu uyarısını tekrarladı.

Ankara'ya su temin eden 10 baraj havzasında rutin denetimlerini sürdüren ASKİ ekipleri ve güvenlik güçleri, özellikle yazın “suya girmenin tehlikeli ve yasak olduğu” yönünde anonslarını tekrarlıyor.

ZEMİN ÇAMUR FORMUNDA VE YÜZMEK İÇİN UYGUN DEĞİL

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan ASKİ yetkilileri, şunları kaydetti:

“Yaz aylarındayız ve sıcaklardan bunalan vatandaşlarımız, serinlemek amacıyla barajlara giriyor. Can güvenliği açısından barajlar, dereler, göl ve göletlerde yüzmemek büyük önem taşıyor. Buralar kesinlikle yüzme alanı değildir; risk alarak canınızdan olmayın. Yüzeysel akış ile yukarı havzadan baraj gölüne gelen killi ve silitli malzemenin birikimiyle zemin çamur formunda olduğu için bu alanlar yüzmek için uygun alanlar değil. Barajların tek amacı kentimize içme ve kullanma suyu sağlamaktır”

Kaynak: IHA