Tehlikeli anlar kamerada! Bu kamyonet nereye gidiyor? Tehlikeli anlar kamerada! Bu kamyonet nereye gidiyor?

Bingöl Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu ve Bingöl Ticaret Odası tarafından belediyenin konferans salonunda “Bingöl’ün deprem gerçekliği” konulu panel düzenlendi. Farklı alanlardan uzmanların katıldığı panelde Bingöl’de olası depreme karşı neler yapılabileceği tartışıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Canfidal Boldaş, “Kentteki tüm dinamikler bir olup tedbir almalı ya da tüm Bingöl oluşacak enkazın altında kalır. Herkesi bu hassasiyetle deprem gerçekliğine yaklaşmaya çağırıyoruz” dedi.

Afet Yönetim ve Dayanışma Derneği Eşbaşkanı Şerefhan Aydın da "Depremlerin etkisini azaltmak için ilkin doğayla gerçek anlamda bir tanışmaya sonrasında barışmaya ihtiyaç var. Doğa üzerinde tahakküm kurmak yerine doğayı tanırsak, birlikte yaşarsak zarar vermek mümkün değildir. Aynı zamanda mimarlık, mühendislik hizmeti almayan hiçbir yapının yapılmasına yerel yönetimler izin vermemeli. Bu konuya yaşamın kutsallığı bilinciyle yaklaşılmalı" ifadelerini kullandı.

Panelistlerin sunumları sonrası, panel soru cevaplarla son buldu.

Kaynak: MA