Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Engelsiz Üniversite Bayrakları ve Program Nişanı Ödül Töreni, YÖK Başkanlığında düzenlendi. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, “Engelsiz Üniversite Ödülleri”ne bu yıl layık görülen üniversiteleri açıkladı.

Dicle Üniversitesi yabancı öğrenci sayısı belli oldu! Dicle Üniversitesi yabancı öğrenci sayısı belli oldu!

DİCLE ÜNİVERSİTESİ’NE ÜÇ TURUNCU BAYRAK
Üniversite kampüsü sınırları içinde engelli bireylerin eğitim ve öğretim ortamına tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen çalışmaların tespiti ve başarılı bulunanların ödüllendirilmesi sürecinde verilen 2024 Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamında, Dicle Üniversitesi üç Turuncu Bayrak Ödülü kazandı.

Dicle Üniversitesi adına, Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Reyhan Gül Güven tarafından Engelsiz Üniversite Bayraklarının Mekânda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak) kategorisinde başvuru yapıldı. 2024 Engelsiz Üniversiteler değerlendirme sonuçlarına göre, Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu ve Dicle Üniversitesi Rektörlük Binası “Mekânda Erişilebilirlik Ödülü” (Turuncu Bayrak) almaya hak kazandı.

KARAKOÇ: ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Konu hakkında açıklamada bulunan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç "Amacımız, Üniversitemizde eğitim gören özel gereksinimli öğrencilerin akademik ve toplumsal hayata katılımlarında fırsat eşitliği yaratmak ve kampüsümüzü eğitim, fiziksel ve sosyo-kültürel alanda engelsiz bir yaşam alanı haline getirmektir. Bu kapsamda çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.

Kaynak: Bülten