"Paramız var ki ithalat ediyoruz."  Cümlesi kullanıldığında Dolar kuru 5.70 seviyelerinde iken bugüne kadar ki Politikalar ile 26.72 seviyelerine yükselmiştir.

Mevcut Hükümetin Eski Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli'nin 2018 yılında ithalat hakkında yapılan eleştirilere karşı "Paramız var ki ithalat ediyoruz." Cevabı ile Üretimden uzak ithalatçı düşüncelerinin örneklerini günümüzde de görmekteyiz.

Bunlardan biride Üreticisinin ciddi mağduriyetliğine sebep olan Mısır alım fiyatıdır.

2022 yılında kilogram fiyatı 5.70 TL olan Mısır, 2023 yılında 30 kuruş zam ile 6 TL'ye çıkartılması Üreticinin batması demektir. %100 artan girdi maliyetlerine %5 oranında zam ile Çiftçiyi hayal kırıklığına uğratmıştır.

Nişasta ve yem sektörünün önemli hammaddesi Mısır; yıllık 8 milyon tona aşkın Üretimi söz konusu iken yapılan yanlış Politikalar ile önümüzdeki senelerde önemli oranda Üretimde azalma öngörebiliriz.

Üretimde kayıp yaşadığımız bu süreçte Tarım'dan daha çok ithalata önem vermemiz işin ayrı bir moral bozucu tarafıdır.

Birleşik Arap Emirlikleri ( BAE ) Menşeli tarım ve sanayi ürünlerine vergi istisnası getirildi ve bazı ürünlerden ithalat vergisi alınmama kararı verildi.

Bu karar ile Üretimde dışa bağımlılığı bilinçsizce hedeflemekte ve Üretimde yatırımın önüne geçilerek Tarımı değersizleştirmektedir.

Paramız ile yaptığımız bu ithalat, Üretimi sekteye uğratmakla beraber finansal olarakta Enflasyon sorunlarına ve paranın değer kaybına sebep olmaktadır.