Faiz artırımları sonrası kredi ödemelerinde ciddi artışlar yaşanırken konut alımları ve araba alımlarında da düşüş meydana gelmiş, piyasalar daralmaya başlamıştı. Şimdiyse konut alacaklar araştırmaya yapmaya devam ediyor. Milliyet'in haberine göre, 2 milyon liralık konut kredisinin ödemesi kaç lira olacak?

Türkiye, İsrail ile tüm ticari ilişkilerini durdurdu Türkiye, İsrail ile tüm ticari ilişkilerini durdurdu

KONUT ALACAKLAR BAKMADAN OKUMADAN ALMAYIN!

Maraş merkezli deprem sonrasında da fahiş artış yaşayan konut fiyatları, şuan ortalama 3 milyon civarında seyrini sürdürüyor. Vatandaşlar ise konut almakta ciddi zorluk yaşarken birde üzerine faizlerin artması, kredi çekmeyi de bir hayli güç hale getiriyor. 1 milyon lira peşinat olarak kullanıp 2 milyon lira kredi çekmek isteyen bir vatandaş 120 ay vadede bunun geri ödemesini 8 / 9 milyon olarak yapıyor. Yani kredi kullanan bir kişinin alacağı paraya ekleme de yaparak bir konut alınırken ödeyeceği paraya ise üç konut alınabiliyor. Peki 2 milyon liralık kredinin aylık ödemesi kaç lira?

İŞTE KONUT KREDİSİNDE TAKSİT TAKSİT ÖDENECEK MİKTAR

2 milyon liralık bir borçlanmayla kredi çeken bir vatandaş, 120 ay vadede 66 bin 430 liralık bir ödemeyi aylık yapmak durumunda.

Kaynak: Haber Merkezi