Antalya’da ise Milattan Önce 3 binli yıllara kadar uzanan ve Türkiye’nin önemli antik kentlerinden Perge Antik Kenti’nin stadyum alanının kapasitesi 30 bin kişilik.

BU STADYUMDA GLADYATÖR DÖVÜŞLERİ YAPILMIŞ

Diyarbakır Elazığ Bingöl Tunceli! Sosyal medyanın kör eden akımı Diyarbakır Elazığ Bingöl Tunceli! Sosyal medyanın kör eden akımı

Gladyatör dövüşleri ve hayvan avlarının yapıldığına dair arkeolojik bulguların rastlandığı alanın, Aspendos’a alternatif yeni bir gösteri merkezi olması planlanıyor.

Günümüze ulaşmış en büyük ve önemli antik yerleşimlerden biri olmasının yanında, kazılarda tespit edilen kalıntılar ve eserlerin uygarlık tarihindeki önemi nedeniyle UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Perge Antik Kenti’nde, Türkiye’nin en iyi korunmuş antik stadyumları arasında bulunan stadyum alanının 5 bin kişilik kısmı açıldı.

STADYUMUN KAPASİTESİ 30 BİN KİŞİLİK

Kazılara devam edildiğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Aytaç Dönmez, "Alan yaklaşık 5 bin kişilik bir kapasiteye sahip. Stadyumun tamamı 30 bin kişilik, ancak açılan bölümün özellikle arena kısmı gösteriler için de çok uygun bir alan. Aspendos’ta bildiğiniz gibi bir tiyatro var, bir tiyatronun dışında Antalya’ya böyle bir yeni bir gösteri alanı da kazandırmak istiyoruz arkeolojik bulgular dışında” dedi.

Kaynak: IHA