Geçtiğimiz yıl 246 bin rekor ziyaretçi ve 52 farklı İl’den 150 firmaya ev sahipliği yapan ve geniş bir yelpazede zengin lezzet çeşitliliği sunan 4..Mezopotamya Gurme Ve Yöresel Lezzetler Fuarı, yöresel ürünlerin markalaşarak yeni pazarlara açılma hamlelerine önemli katkılar sağlayacak.
Bölge Gastronomi Turizminin gelişimi bakımından da önemli bir platform olan Fuar, Hatay’dan Adıyaman’a, Aydın’dan Afyonkarahisar’a Ankara’dan, Batman’a, Mersin’den Bitlis’e Bursa’dan, Çankırı’ya Denizli’den Çorum’a, Düzce’den Elazığ’a, İstanbul’dan Erzurum’a Amasya’dan Gümüşhane’ye, İzmir’den, Malatya’ya Antalya’dan İran Urumiye’ye kadar yedi farklı coğrafi bölgeden ve yurtdışından gelecek olan 167 firma ve kuruluşun katılımıyla gerçekleşecek.
15 Kasım 2022 Salı günü dördüncü kez kapılarını açacak olan Fuar’da 55 farklı İl’den 167 firma ve kuruluş ürünlerini 6 gün boyunca ziyaretçilerle buluşturacak. Yedi Coğrafi Bölge’nin eşsiz yöresel lezzetlerinin sergileneceği Fuar’da, Onur konuğu Hatay’a ait yöresel yemekler de Sahne Mutfak’ta hazırlanarak ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Ünlü şef, gurme, akademisyen ve bloggerların da yer alacağı yemek atölyeleri, söyleşiler ve yarışmalar ile renklenecek olan Fuar, birçok farklı etkinliğe de ev sahipliği yapacaktır.
Girişin ücretsiz olduğu Fuar,15-16-17-18-19-20 Kasım 2022 tarihlerinde 10:00-19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
Geçen yıl Rize’nin onur konuğu olduğu Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı, dengbej divanı, halkoyunları, tulum, kemençe ve yöresel şarkılar eşliğinde kapılarını ziyaretçilere açmıştı.