Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu’nun 2024 Yılı 14. Toplantısı 23 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Toplantıda resmî ilan ve reklam yayımıyla alakalı süreli yayınlar hakkında yapılan işlemler, deprem bölgesindeki süreli yayınlara ilişkin muafiyetlerin süresinin uzatılması, süreli yayınların isim ve alan adı değişikliği talepleri, basın çalışanlarının borç para talepleri ile diğer idari konular görüşülerek karara bağlandı.

Geçen hafta keşfedildi! Siverek Bazalt Sütunları tanıtılıyor Geçen hafta keşfedildi! Siverek Bazalt Sütunları tanıtılıyor

DEPREM BÖLGESİNDEKİ MUAFİYETLER DEVAM EDECEK
Yönetim Kurulu, deprem bölgesindeki gazete ve internet haber sitelerine ilişkin 1 Ağustos 2024 tarihinde sona erecek olan muafiyetlerin uzatılmasını görüşerek karara bağladı.

Karara göre, 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen depremlerin olumsuz etkilerinin sürdüğü Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da resmi ilan ve reklam yayımlama hakkı bulunan veya bekleme süresi içerisindeki gazeteler için asgari fiili satış şartları 31 Aralık 2024 tarihine kadar aranmayacak. Aynı tarihe kadar internet haber siteleri hakkında da asgari ziyaretçi trafik şartı gözetilmeyecek.

Kaynak: Bülten