Eritre’de fırın sahibi olan 29 yaşındaki Eritreli Abderezaq Abdela Abdelqadır’ın 2,5 yıl önce bir kavga sırasında kulağının bir kısmı ısırılarak koparıldı. Ülkesinde ilk müdahalesi yapılan hastanın kulağından kopan parça bulunamadı. Aradan 2.5 sene geçtikten sonra, Türkiye’ye tedavi amaçlı gelen hastanın kopan kulağının onarımı için Türk hekimler tarafından çok sofistike bir cerrahi işlem planlandı. Hasta İSÜ Medical Park Gaziosmanpaşa Hastanesi’nde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Yakup Çil ve ekibi tarafından tedavi edildi.

Elazığ’da 5 kilogramlık üzüm salkımı şaşırttı: Yurt dışından talep var Elazığ’da 5 kilogramlık üzüm salkımı şaşırttı: Yurt dışından talep var

CİLT EKSİKLİĞİ PROBLEMİ TEDAVİ EDİLDİ!

İlk ameliyatta kulak arkası bölgesinden cilt dokusu kazanmak için hastanın kulak arkasındaki cilt bölgesine ‘expander’ adı verilen balon konuldu. Balon şişirilerek yeterli cilt yedek dokusu kazanıldı. Birinci ameliyattan yaklaşık 2 ay sonra hastaya ikinci ameliyat planlaması yapıldı. Hastaya 5 saat süren ancak çok gelişmiş ülke ve merkezlerde yapılabilen özel bir cerrahi işlem gerçekleştirildi. Ameliyatta kopan kısmındaki kötü dokular temizlendikten sonra hastanın kaburgasından parça alındı. Alınan kaburga parçası heykeltraş gibi şekillendirildi. Şekillendirilen kaburga, kulaktaki eksik kısma yerleştirildi. Kaburganın üzerine de daha önce kulak arkasındaki bölgesine konulmuş ve balon ile genişletilen cilt dokusu örtüsü getirildi. Bu basamakta alınan cilt dokusu, kendini besleyen özel damarı ile birlikte mikroskop altında hazırlanarak kulak bölgesine getirildi. Böylece sağ kulak bölgesinde meydana gelmiş olan kıkırdak ve cilt eksikliği problemi tedavi edildi.

Editör: Mücadele Gazetesi