Ekonomik sıkıntılarla beraber her dakika başı taze taze bulunabilen simit Diyarbakır’da 10 ile 20 lira arasında satılan garibanın dostu bir yiyecek haline geldi. Simit, meydanlarda farklı tezgâhlarda farklı yüzler tarafından satılarak alıcısıyla buluşuyor.
Son dönemlerde turistlerin yoğun olarak geldiği Diyarbakır’da tarihi ve otantik noktalarda simit-ayran ile simit-çay denemeden kentten gitmiyor. Simitin ana üreticisi simit fırınları artan maliyetten muzdarip olsa da önümüzdeki aylarda simite herhangi bir zam yapılması beklenmiyor.
Diyarbakır’da son dönemlerde tereyağlı simitlerde mideleri şenlendirerek çok fazla tercih ediliyor.
DİYARBAKIR’DA SİMİT YEMEK İÇİN UYGUN ALANLAR VAR MI?
Diyarbakır’a özellikle dışarıdan gelen turistler nerede oturup simit yiyebileceklerini merak ediyor.
Diyarbakır’da simit alıp yeme alanları belli oldu;
Diyarbakır Ulu Cami Meydanı,
Hasanpaşa Hanı,
Keçiburcu, Yedikardeşler Burcu,
Hevsel Bahçesi, Millet Bahçesi yolundaki çaycılar,
İç Kale (Hz.Süleyman yerleşkesi)