Diyarbakır Kayapınar Belediyesi, Eylül ayı meclis kararı ile 500 Evler olarak bilinen Barış Mahallesi'nde yer alan spor kompleksine kayyum döneminde verilen "Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan" ismini mahallenin ismiyle uyumlu olacak şekilde "Barış Spor Kompleksi" olarak adlandırdı. AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Raşit Ocak, belediyenin aldığı isim değişikliğine tepki gösterdi.
 
Resmi X (twitter) hesabından “Diyarbakırlı hemşehrilerim adına DEM’li Büyükşehir Belediye Başkanına soruyorum!” başlıklı açıklamasında AK Partili Raşit Ocak, isim değişikliğine tepki gösterdi: 

BARIŞ VE SPOR KAVRAMLARINI GAFFAR OKKAN’DAN AYIRMAK MÜMKÜN MÜ?
Belediyenin Gaffar Okan isminin kaldırmasına sert bir dille tepki gösteren Raşit Ocak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Diyarbakır’ı tanıyan herkes, Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın bu şehirle nasıl bütünleştiğini bilir. Şehre, spor ve toplumsal barış anlamında büyük katkılar sağlamış bu değerli ismin bir spor kompleksinden silinmesi hangi mantığa sığar? Barış ve spor kavramlarını Gaffar Okkan’dan ayırmak mümkün mü?

ŞEHRİN DEĞERLERİNİ YOK ETMEYE ÇALIŞILIYOR
Diyarbakır’ın değerlerini yok edilmeye çalışıldığını aktaran Ocak, “Bazı kişiler, bu kadim şehrin değerlerini yok etmeye çalışıyor. Oysa şehir yönetmek, isimler üzerinden siyaset yapmak değil; hizmet ve yenilik üretmektir” dedi.

Bakan Yerlikaya’dan Diyarbakır’a ilişkin önemli açıklamalar! Bakan Yerlikaya’dan Diyarbakır’a ilişkin önemli açıklamalar!

GAFFAR OKKAN DİYARBAKIR’DA SPORUN VE GENÇLİĞİN SEMBOLÜDÜR
Ocak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gaffar Okkan, Diyarbakır’a ve spora büyük bir sevgi ve hassasiyetle bağlı bir isimdi. Onun adı, bu şehirde sporun ve gençliğin sembolüdür ve öyle kalmalıdır.”

Kaynak: Haber Merkezi