Diyarbakır’da bu yıl sıcakların erken başlamasıyla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Diski Genel Müdürlüğü, aldığı bir kararla kentteki tüm vatandaşların suya erişimini sağlamak amacıyla planlı su kesintisine gitti. Merkez Sur, Yenişehir, Kayapınar ve Bağlar’da bulunan bölgelerde yaz aylarında yapılan su kesintileri bir yandan da tepki aldı.

Resmi X (twitter) hesabından “Diyarbakırlı hemşehrilerim adına DEM’li Büyükşehir Belediye Başkanına soruyorum!” başlıklı açıklamasında AK Partili Raşit Ocak da kentte yaşanan su sorununun özellikle bu yıl yaşandığına dikkat çekerek, su sıkıntısının nedenini sordu.

DİYARBAKIR’DA NEDEN SU SIKINTISI ÇEKİLİYOR?
Geçen yıl su sıkıntısının yaşanmadığına dikkat çeken Raşit Ocak, açıklamasında su ifadelere yer verdi: 
 
“Diyarbakırlı hemşehrilerim adına DEM’li Büyükşehir Belediye Başkanına soruyorum! Geçen yıl su sıkıntısı yaşanmazken, bu yıl barajlar dolu ve günlük su miktarı 1.5 milyon kişiye yetecek seviyede olmasına rağmen neden şimdi su sıkıntısı çekiliyor?”

Narin'in babası Arif Güran itiraf mı etti? İşte o sözü! Narin'in babası Arif Güran itiraf mı etti? İşte o sözü!

SU KRİZİNİN NEDENİ PLANSIZLIK MI?
Kentte içme suyunun alt yapısında bir sorun olmadığına dikkat çeken Ocak sözlerini şöyle sürdürdü.

“Altyapı sağlam, arıza yok, fakat belediye yönetimi suyu neden bu kadar kötü idare ediyor? İdeolojik atamalar mı, yoksa plansızlık mı bu krizin nedeni?”

Kaynak: Haber Merkezi