Amedspor’da geçtiğimiz günlerde Kastamonuspor’a karşı yenilerek liderliği kaybederken dünde Boluspor’a karşı aldığı mağlubiyet sonrası kupaya veda etmişti. Tekrardan çıkış yapmak isteyen Amedspor’un rakibi dişli. 32 puanla aynı sırada oldukları Iğdır FK’ya karşı deplasmanda sahaya çıkacak olan Amedspor, üç puan alarak ikinciliğini korumayı hedefliyor. Peki Iğdır FK’da forma terleten başarılı santrafor Ömer Şişmanoğlu kimdir? Ömer Şişmanoğlu kaç yaşındadır? İşte tüm ayrıntıları…

AMEDSPOR’A KARŞI ÖMER ŞİŞMANOĞLU

Amedspor’a karşı forma terletecek olan Ömer Şişmanoğlu, 1989 yılında Hamburg’da dünyaya geldi. 34 yaşındaki tecrübeli futbolcu kariyerine 2007-08’de St. Pauli’de başladı. İki yıl formasını terlettiği kulüpten Süper Lig ekibi Kayserispor’a imza attı. Burada 2009’da başladığı kariyerini 2012 yılında sonlandırdı. Kayserispor’da çıktığı 74 karşılaşmasında 13 gol kaydeden Şişmanoğlu, Antalyaspor’a transfer oldu. Bir sezonda 30 maça çıkan oyuncu 15 gol kaydederek siyah beyazlı kulüp Beşiktaş’ın dikkatini çekti.

ÖMER ŞİŞMANOĞLU BEŞİKTAŞ’TA

Antalyaspor’da forma şansı bulan başarılı oyuncu sezon sonunda Beşiktaş’a transfer oldu. Siyah beyazlılarda bir yıllık performans ortaya koyan oyuncu çıktığı 14 karşılaşmasında 5 gol kaydetti. Sezon sonunda Eskişehirspor’a kiralanan oyuncu daha sonra Konyaspor ve Antalyaspor’a da kiralandı. Tekrar kulübüne dönen tecrübeli santrafor Beşiktaş’ta bir sezon daha forma şansı buldu. Bu kez 16 karşılaşmaya çıkan oyuncu yalnızca üç gol atabildi.

BEŞİKTAŞ’A VEDA

Siyah beyazlı kulüpten ayrılan oyuncu Süper Lig ekibi Göztepe’nin yolunu tuttu. Bir sezonluk performansında sekiz maça çıktı yalnızca bir gol attı. Sezon sonu Yeni Malatyaspor’a transfer olan oyuncu burada  bir sezonda 21 karşılaşmaya çıktı ve altı gol atıp iki de asist yaptı. Yeni Malatyaspor’dan sonra TFF 1. Lig kulübü Erzurumspor’a transfer olan oyuncu çıktığı 26 karşılaşmada altı gol attı ve Erzurumspor’la son kez Süper Lig’e çıktı ve oynadı. Devre arasında Tuzlaspor’a transfer olan oyuncu sekiz maçta gol atamadı. İlk kez bir kulüpte gol kaydedemeyen oyuncu sezon sonunda Denizlispor’a transfer oldu. İki sezonda 54 maça çıkıp 22 gol ve beş asist yapan oyuncu son olarak Iğdır FK’ya transfer olarak ilk kez TFF 2. Lig’te performans göstermeye başladı.

Amedspor yaz döneminde kaç transfer yaptı? Amedspor yaz döneminde kaç transfer yaptı?

ÖMER ŞİŞMANOĞLU IĞDIR’DA

Iğdır FK’ya sezon başında transfer olan tecrübeli futbolcu burada şuana kadar çıktığı 15 karşılaşmada yalnızca bir gol atabildi. Ancak Iğdır’da ilk 11’de başladığı karşılaşma sayısı üç olurken, Diyarbakır temsilcisi Amedspor’a karşı oynanacak karşılaşmada sahada olacak mı merak konusu.   

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan Güler