Turistik faaliyetler açısından ön plana çıkan Diyarbakır, mutfağıyla da turistlerin ilgisini çekmektedir. Oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Diyarbakır, her yıl yüz binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Etli ve sulu yemeklerin ön plana çıktığı Diyarbakır mutfağında lezzetli ve doyurucu yemek ziyafeti çekmeniz mümkündür.

ALP KIRŞAN DİYARBAKIR'IN TARİHİNE VE LEZZETİNE AŞIK OLDU 
Alp Kırşan'la bir yolculuk hikayesi programının 8. bölümünde Diyarbakır'a gelen ünlü oyuncu önce Diyarbakır'ın tarihi yerlerini gezdi sonra lezzetli yemekleri tattı. Diyarbakır'ın tarihi güzelliklerini şaşkınlık ve heyecanlı bir şekilde anlatan Kırşan lezzetlerini aynı şekilde anlattı. 

DİYARBAKIR ANLATILMAZ YAŞANIR 
Alp Kırşan Diyarbakır'ın lezzetli yemeklerini satan bir işletmede Nardan Aşıyı yedikten sonra öve öve bitiremedi. İşletme sahibi Şehmus doğan ise Nardan Aşının lezzetini ve Diyarbakır'ın tarihini böyle anlattı: “Bu Nardan Aşı 1100'lü yıllarda kayıt altına alınmış Diyarbakır yemeğidir. Burada baharın renklerini tatlarını içinde narıdır, cevizidir nohutu, bademi maydanozu birçok tatlar vardır. Tatlı ekşi tuzlu tadı aynı anda bulabilirsin. Diyarbakır anlatılmaz yaşanır bir şehirdir. İlk insanoğlu yerleşik düzene, hayata, tarıma bu coğrafyada başladı. Ve bunu var eden de biliyor musunuz en başta da Hevselimiz var Diclemiz var ve bunun yanında da gerçekten de kutsal bir dağımız var ismi de Karacadağ'dır. Bitkisel bir genom merkezidir birçok ürünün ana vatanıdır. Arpadır nohuttur mercimektir asmadır bezelyedir bakliyattır yaşam hayat sanki bu sıfır noktada tüm dünyaya açılıyor bizden 5.000 yıl sonra Avrupa tarıma başlıyor. Diyarbakır'ın menüsü mutfağı zengindir.”

Muhabir: Abdullah AKYOL