Diyarbakır temsilcisi Amedspor, önümüzdeki yıllarda daha fazla kurumsallaşabilmek adına önemli adımlar atacaklarını duyurarak Amedspor okullarını açma projelerinin olduğunu belirtti.

HEDEF GALATASARAY’DAN ÇOK ATHLETİC BİLBAO!

Durmaz yaptığı açıklamasında, “Hedeflerimiz arasında birde Amedspor okulları kurmak var” diyerek kulübün ileriki yıllara yönelik atacağı adımları duyurdu.

Durmaz, “Amedspor okulları kurarak kulübü yönetecek kadroları yetiştirmek istiyoruz. Amedspor kültürünü çocukluktan alıştırmak istiyoruz. Bu noktada önümüzdeki Galatasaray gibi bir kulüp var. Orada Galatasaray Lisesi var. Ancak bizim asıl hedefimiz Athletic Bilbao gibi bir kulüp olabilmek ve onların modelini hayata geçirmek” dedi.

Durmaz, “Bu modeli hayata geçirdiğimiz takdirdi başarılı ve kültürel bir takım inşa edebileceğiz” diyerek eklemeler yaptı.

Amedspor açıkladı: Boluspor maçı nerede oynanacak? Amedspor açıkladı: Boluspor maçı nerede oynanacak?

PEKİ BİLBAO SİSTEMİ NASIL?

İspanya’da La Liga’da 8 defa şampiyonluk yaşamış olan Athletic Bilbao, çocukların doğar doğmaz kırmızı beyaz renklerle kulübe aidiyet hissettiği bir kulüp. Kulübün antrenman malzemelerini giyen her çocuğun, bu ailenin bir parçası olabileceği inancı taşıyan Athletic Bilbao’da, altyapı antrenörlerinin yetiştirdikleri çocuklar, bir gün A Takım’da oynama hayalleriyle büyüyor.

Amedspor Diyarbakır Stadyumu 1. Lig Fotoğrafı

KULÜBÜN YÜZDE 85’İ ALTYAPIDAN!

Bilbao her sezon altyapısından 2 futbolcusunu A Takıma çıkartıyor. Kulübün okullarında akademik eğitim alan futbolcular, 7 yıllık eğitim sonrası A Takımda yer alıyor. Kulübün şuan da yüzde 85’ini oluşturuyorlar.

NİCO WİLLİAMS KULÜBÜN EN DEĞERLİSİ!

70 Milyon EURO değere sahip olan Nico Williams, kulübün en değerli futbolcusu olurken aynı zamanda Athletic Bilbao altyapısında yetişti. Halen aktif olarak burada forma terletiyor.

Amedspor’un hedefi de Bilbao gibi dev bir altyapı kurup, kulübü oldukça sağlam bir noktada konumlandırmak.

Muhabir: Onurcan GÜLER