Diyarbakır ekibi 2024/25 sezonunda TFF 1. Lig mücadelesi öncesi hazırlıklarını sürdürürken Kulüp Başkanı Aziz Elaldı'da yaz sürecinin ilk haftalarında Avrupa turuna çıkmış büyük kulüplerle görüşmeler yapmıştı. Peki Elaldı'nın Avrupa turu Amedspor açısından nasıl geçti? İşte yanıtları...

amedspor-aziz elaldı-1

Mücadele: Avrupa turunuzda hangi spor kulüplerini ziyaret ettiniz ve ne tür görüşmeler gerçekleştirdiniz? Amedspor daha önce Borussia Dortmund ve Werder Bremen gibi büyük kulüplerle kardeş takım olma çalışmalarına imza atmıştı. Önümüzdeki yıllarda benzer çalışmalar olacak mı?

AMEDSPOR BAŞKANI HANGİ AVRUPA TAKIMLARIYLA GÖRÜŞTÜ?
Aziz Elaldı:
5 Haziran’da başladığım uzun Avrupa seyahatimi kısa zaman önce tamamlamıştım. Seyahatim boyunca Paris, Barcelona, Bremen, Hannover, Hamburg ve Stuttgart şehirlerinde çok değerli iş insanları ile bir araya gelerek kendilerinden destek talep ettik. Destek verenlere ve Amedspor sevenlerine değerli katkılarından ötürü tekrar sizin aracılığınızla teşekkür ediyorum.


Seyahatim boyunca FC Girondins de Bordeaux, SV Werder Bremen ve FC St.Pauli kulüpleri ile sıcak temaslarda bulundum. 2024 Avrupa Şampiyonası nedeni ile yöneticileri turnuvada olan FC Barcelona, Olympique Marsilya, RC Lens ve Lille OSC kulüpleri ile yakın tarihde bir araya gelip istişarelerde bulunmak üzere randevulaştık. Yakın tarihte, yeni bir Avrupa seyahati daha planlıyorum. Amedspor, var olduğu müddetçe her zaman Türkiye kulüpleri ve bütün Dünya kulüpleri ve halkları ile dostane, sıcak ve kardeşçe ilişkiler içerisinde olacaktır.

Amedspor Kocaelispor maçı için cezalar geldi! Amedspor Kocaelispor maçı için cezalar geldi!

Amedspormaçı

Mücadele: Avrupa turuna yakın zamanda çıktınız birçok görüşmeler gerçekleştirdiğiniz. Avrupa’da tanınan çok güçlü Kürt futbolcuları yetişti ve bunlardan bazıları Amedspor’a destek açıklamalarında bulundu. Önümüzdeki sezon için bu tarz transferler düşünüyor musunuz? Yine Amedspor alt yapısını geliştirerek kendi sporcularını yetiştiren ana bir kaynağa dönüşmesi için çalışmalarınız var mı ya da bu eksende çalışmalarınız olacak mı?

AMEDSPOR’UN BAŞARISINI BÖYLE ANLATTI
Aziz Elaldı:
Öncelikle şunun altını çizeyim; Amedspor’un bu günlere gelişinde, bütün Türkiye Cumhuriyeti halklarına ait farklı ırk, din ve mezhepten futbolcuların ve yöneticilerin katkıları ve hizmetleri olmuştur. Bizler asla bünyemizdeki sporcular arasında ırk ayrımı yapmadık, buna da müsaade etmeyiz. Tabi ki Kürt sporcularımız, halkımız ve bizler tarafından daha çok seviliyor ve aidiyet hissediliyor. Bölge sporcusuna hissedilen bu aidiyet ruhu da gayet normaldir. Yurt dışından ve içinden Kürt sporculardan, medyaya yansıyandan daha çok medyaya yansımayan da birçok destek alıyoruz. Onların varlıkları, duaları ve güzel temennileri, bizler için en büyük moral ve motivasyon kaynaklarından. Kendi alt yapımız da artık çok daha aktif ve etkin olacak. İlgili yöneticilerimiz yeni bir yapılanma ve yeni tesisler için yoğun bir çalışma içerisindeler. Yine alt yapı seçmelerimiz var, halkımız resmi hesaplardan takip etsinler ve çocuklarını gönülleri rahat bir şekilde bizlere emanet etsinler. Uzun süreli bir varoluş için, kendi öz kaynaklarımız kadar alt yapımızdan gelecek evlatlarımıza da mecburuz. Bunun bilincindeyiz ve bu uğurda çalışıyoruz.

Amedspor Arnavutköy Maçı Fotoğraf

Mücadele: Amedspor’a dostluk müsabakaları için Kürdistan Bölgesi’nden herhangi bir davet oldu mu? Şayet olmadıysa böylesi davetler olduğu taktirde yaklaşımınız nasıl olacak. Kürdistan Bölgesi spor kulüplerine, iş çevrelerine ve halkına ulaştırmak istediğiniz bir mesajınız var mı?

AMEDSPOR KÜRDİSTAN BÖLGESİNİ ZİYARET EDECEK
Aziz Elaldı: Her ülkeden olduğu gibi Kürdistan Bölgesi’nden de tebrik ve davetler alıyoruz. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Tabi ki en kısa zamanda Kürdistan Bölgesi’ndeki Amedspor sevenlerini, iş insanlarını, bölgedeki Kürt spor kulüplerini ve Kürt sporcularını ziyaret edip sıcak ve yakın temaslar kuracağız.

Kaynak: Haber Merkezi