Diyarbakır temsilcisi Amedspor’un başkanı Aziz Elaldı, TFF 2. Lig şampiyonu olarak 1. Lig'e yükselmenin hikayesini Mücadele Gazetesi'ne anlattı. Amedspor'un şampiyonluk sezonunu değerlendiren Elaldı, Amedspor'un borç durumu, deplasman yasakları, şampiyonluk töreni ve Iğdırspor maçında yaşanan sahte bilet olaylarına ilişkin sorularımızı yanıtladı. 

Öte yandan Elaldı, kongre süreci öncesi önümüzdeki sezona ilişkin sorularımıza yanıt vermek istemedi.

AMEDSPOR’DA TRANSFERLERE ÖZEN GÖSTERDİK
Elaldı ilk olarak kulübün sezonu hakkında genel bir değerlendirme yaptığı konuşmasında, “Mutluyuz, gururluyuz, onurluyuz tarihi günler yaşadık tarihi anlar yaşadık ve neticesinde şampiyonluğa ulaştık. Tabii sezon başında ince eledik sık dokuduk Amedspor’da oynayabilecek buranın ağırlığını kaldırabilecek karakterli yapısı duruşu olan çocukları seçtik. Seçerken de özen gösterdik bir ekip olarak transfer komitesi olarak bunlara özen gösterdik transferler yaptık. Sezon içinde bir iki arkadaşımız bizim tarzımıza kurallarımıza uymadığı için göndermek zorunda kaldık. Sezon arasında da eksiklerimizi görüp yine aynı çerçevede karakterli duruşu olan insanlar arayıp bulduk getirdik neticesinde. Bu zorlu gruptan direkt şampiyon olarak çıktık” dedi.

ELALDI DEPLASMAN YASAKLARIYLA İLGİLİ KONUŞTU
Elaldı, Amedspor’un deplasman yasaklarıyla ilgili de konuştu. Başkan Elaldı, “Deplasman yasakları bir nebze kırıldı. Tabii ki de birçok maçımızda Somaspor işte hatırlamıyorum, Iğdırspor, Menemen FK bu tür maçlarda zaten deplasman yasağını kaldırdı sağ olsun yöneticiler ve oranın yerel amirleri bazı maçlarda da taraftar yasağı vardı. Genel anlamda olumlu bir sezon geçirdik. Tabi bazı deplasman maçlarımızda çok ciddi saldırılara da maruz kaldık. Biz de onları görmezden geldik. Sezonu genel anlamda zorlu mücadeleli geçirdik” dedi.

Amedspor bu sene daha yaşlı! İşte kulüplerin yaş ortalaması Amedspor bu sene daha yaşlı! İşte kulüplerin yaş ortalaması

SOMASPOR MAÇI KIRILMA OLDU
Elaldı, kendisi için kırılma maçını da yorumladı. Elaldı, “Bana göre sezonun kırılma maçları ilk devre buradaki Somaspor maçıydı. Ben hep diyordum bu Soma maçı bize şampiyonluğu getirecek çünkü mağlup durumdaydı son 78 dakikada galip duruma girdik. Hatta bir sahaya inme mevzum falan da vardı bir de ikinci Soma galibiyetinden sonra da bir nevi şampiyonluğumuzu ilan ettik” dedi.

SAHTE BİLET KONUSU İÇİN DE KONUŞTU
Elaldı Iğdırspor maçı öncesi yaşanan sahte bilet satışları için şöyle konuştu: “Sistem olarak işte 1. Lige çıktığımız için burada sistem biraz daha farklı olacak. Sistemsel olarak bazı olaylar mecburen oluşuyor. Bu tür mevzular mecburen oluşuyor o dönemde de Iğdır maçıydı herhalde sahte bilet mevzusu oldu. İnşallah önümüzdeki sene passolig veya işte dijital bir çalışma olur. Sahte biletle ilgili çok bir gelişme yok yani biz takım olarak o dönem şampiyonluğa kilitlendiğimiz için çok da üstüne gitmedik. Ama bazı duyumlar aldık” dedi.

ŞAMPİYONLUK TÖRENİ İÇİN KONUŞTU
Elaldı, “Biz tören yapmayı düşünmüyorduk sonra halkın talebi bu konuda olunca bizde yapma kararı verdik yapacaksak en kralını yapalım dedik. Güzel yani en güzelini yaptık Amedspor’a yakışır bir şekilde en güzel kutlamayı yaptık. Bitti gitti yani artık o sezonda kaldı” dedi.

TEŞEKKÜR KONUŞMASI TARTIŞMASI
Elaldı, törende yaptığı teşekkür konuşmasıyla ilgili de konuştu. Elaldı, “Tartışılan bir konu yoktu yani orada sadece belli bir kesimin işte belki de kullanmaya çalıştığı bir şey bu her kulüpte olabilir her yerde olabilir. Sorun yoktu yani bizim için asıl olan halktır” dedi.

AMEDSPOR SANATÇILARA ÖDEME YAPTI MI?
Kulüp Başkanı Elaldı, şampiyonluk törenlerinde sahne alan sanatçılara ödeme yapılıp yapılmadığını da açıkladı. Başkan Elaldı, “Sanatçıların bütün masraflarını kulüp karşıladı. Ama sanatçılar ayrı özel bir ücret alan bir sanatçımız yoktu. Yani hiçbiri almadı ama geliş gidiş konaklama oturma masraflarını biz karşıladık. Onun dışında herhangi bir ücret almadılar” dedi.

Muhabir: Onurcan GÜLER