Amedspor bu hafta sahasında 68 Aksaray Belediyespor’u konuk etmeye hazırlanırken eski Amedsporlu beş oyuncunun da Aksaray’da olması hem dikkat çekti hem de kim oldukları merak edildi. Peki bu oyuncular kim?

AMEDSPOR’UN BEŞ ESKİ FUTBOLCUSU AKSARAY’DA

Amedspor’un geçmiş yıllarda formasını terleten eski futbolcuları başında Abdussamed Karnuçu geliyor. Karnuçu, 2000 yılında dünyaya geldi futbol kariyerine de Galatasaray’da başladı. Genç defans oyuncusu sarı kırmızılı ekibin genellikle genç takımlarında oynarken bir kez de A Takım forması giyme imkanı buldu. Geçtiğimiz sezon Amedspor forması terleten futbolcu burada 15 karşılaşmaya çıktı. Sezon başında da 68 Aksaray Belediyespor’a imza atan futbolcu ligin ilk yarısında burada 19 karşılaşmaya çıkarken bir gol atmayı da başardı.

Abdüssamed Karnuçu

AMEDSPOR’UN BİR DİĞER ESKİ OYUNCUSU EMRAH TAYSI

1994 yılında dünyaya gelen 30 yaşındaki futbolcu kariyerine Kartalspor’da başladı. Burada A2 takım forması giyerken şampiyonlukta yaşayan Emrah Taysı 2017/18 sezonunda Uşakspor’a transfer oldu ve burada da şampiyonluk yaşadı. Sonraki yıllarda Tokatspor, Başkent Akademi FK gibi kulüplerin formasını terleten futbolcu 2020/21 sezonunda Amedspor’a imza attı. Bir sezon forma terleten futbolcu 32 karşılaşmaya çıkarken iki kez de rakip fileleri havalandırdı. Amedspor sonrasında Ergene Velimeşe, Zonguldak Kömürspor’da oynayan futbolcu sezon başında Aksaray’a transfer oldu. Ligin ilk devresinde 17 karşılaşmaya çıktı.

Emrah Taysı

AMEDSPOR’UN ESKİ FORVETİ YASİN ABDİOĞLU

27 yaşındaki futbolcu Yasin Abdioğlu’da kariyerine Kartalspor’da başladı. Sırasıyla Maltepespor, Anadolu Üsküdar, Erzin Belediyespor, Pendikspor, Tarsus İdman Yurdu, Kahramanmaraşspor, Niğde Anadolu FK, 1922 Konyaspor, Somaspor, Hekimoğlu Trabzon formaları terletirken kariyerinde şuana kadar herhangi bir şampiyonluk yaşamadı. 2022/23 sezonunda Amedspor’a transfer oldu yarım sezon performans gösterip 16 karşılaşmaya çıkarken sekiz gol atarak kulübe katkıda bulundu. Yarım sezonda İskenderunspor’da oynayan futbolcu sezon sonunda Aksaray’a imza attı ve bu zamana kadar çıktığı 20 karşılaşmada sekiz gol attı.

Yasin Abdioğlu

BİR DİĞER ESKİ FORVET CENGİZ ÖTKÜN

32 yaşındaki forvet oyuncusu Cengiz Ötkün Almanya’da dünyaya geldi. Anadolu Bayern’de kariyerine başlayan futbolcu Türkiye’ye İnegölspor’la geldi. Burada üç sezon boy gösteren futbolcu 2021/22 sezonunda Tarsus İdman Yurdu’na transfer oldu. Bir buçuk yıl oynadıktan sonra Amedspor’a transfer olan futbolcu burada 17 karşılaşmaya çıkarken yalnızca iki gol atabildi. Sezon sonunda eski kulübü İnegölspor’a giden futbolcu burada yarım sezon geçirdi ve 19 karşılaşmada yalnızca dört gol atabildi. Devre arasında buradan da ayrılan futbolcu geçtiğimiz haftalarda Aksaray’a transfer oldu. Bu zamana kadar da üç karşılaşmaya çıktı.

Cengiz Ötkün

SON FUTBOLCU ÜSTÜN BİLGİ

35 yaşındaki tecrübeli forvet oyuncusu Üstün Bilgi birçok kulüpte forma şansı buldu ve performans gösterdi. Oyuncu kariyerine Bursa’da başladı. Sonraki yıllarda Kayseri Erciyesspor forması da terleten futbolcu burada ilk şampiyonluğunu da yaşadı. Altınordu, Bandırmaspor, Fethisespor kulüplerinin de formasını terletirken Bandırmaspor’da şampiyonlukta yaşadı. Bilgi, 2019/20 sezonunda Amedspor’a transfer oldu. Burada çıkıtğı 11 karşılaşmada yedi gol atmayı başardı. Sonraki sezon Kırşehir’e transfer oldu bir sezonda 19 gol atarken aynı zamanda kulübün en skorer ismi oldu. 2021/22 sezonu tekrar Amedspor’a geldi ve bir sezon forma giydi. Oyuncu ikinci kez formasını giydiği kulüpte 34 karşılaşmaya çıktı ve 10 gol atarak kulübün en golcü ismi oldu. Sezon sonu Serik Belediyespor’a transfer oldu bir sene de burada oynayan oyuncu 29 maçta 11 gol attı 2023/24 sezonuna Kepezspor’da başladı yedi maçta üç gol attı. Ligin devre arasında geçtiğimiz haftalar Aksaray’a transfer oldu bir karşılaşmaya çıktı.

Üstün Bilgi

AMEDSPOR’UN ESKİLERİ GELİYOR

Amedspor’un beş eski futbolcusunun da sahasında olması beklenirken karşılaşma 31 Ocak Çarşamba günü Diyarbakır Stadyumu’nda saat 14.00’da başlayacak. Karşılaşmanın biletleri de satışa çıkarıldı.

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan Güler