Diyarbakır’ın temsilcisi Amedspor bu hafta sahasında 68 Aksaray Belediyespor’u konuk edecek. Düzcespor’u geçtiğimiz gün 3-0’lık skorla mağlup etmeyi başaran Amedspor bu karşılaşmadan da üç puan alarak önüne bakmayı ve iyi bir istikrar yakalamayı hedefliyor. Bu sebepten kulübün dikkat etmesi gereken belli oyuncular da var. 68 Aksaray Belediyespor’da da böyle bir oyuncu var. Hem de Amedspor’un eski futbolcusu Yasin Abdioğlu. Peki Yasin Abdioğlu kimdir?

AMEDSPOR’DA KULÜBÜN EN GOLCÜ ÜÇÜNCÜ İSMİYDİ

Amedspor’un geçtiğimiz sezon yarım sezon formasını terleten futbolcu Yasin Abdioğlu şimdiyse 68 Aksaray Belediyespor forması terletmekte. Futbolcu sezon başında çıktığı 20 karşılaşmada sekiz gol atarak kulübünün en skorer ismi oldu. Amedspor’da performans gösterdiği yarım sezon içerisinde de 16 karşılaşmaya çıkarken sekiz gol atarak kulübün en skorer üçüncü futbolcusu olmayı başarmıştı.

1996 yılında Fransa’da dünyaya gelen futbolcu kariyerine Kartalspor’da başladı. Maltepespor, Anadolu Üsküdar 1908, Erzin Belediyespor, Pendikspor, Tarsus İdman Yurdu, Kahramanmaraşspor,  Başkent Akademi FK, Niğde Anadolu FK, 1922 Konyaspor, Somaspor ve Hekimoğlu Trabzon formaları terleten futbolcu 2022-23 sezonunda İskenderunspor’a transfer oldu. Burada yarım sezon forma terleten futbolcu devre arasında Amedspor’a transfer oldu.

Yasin Abdioğlu

Yarım sezon performans gösterdiği Amedspor’da çıktığı 16 karşılaşmada sekiz gol atarak kulübün en skorer isimleri arasında yerini aldı. Sezon sonundaysa oyuncu 68 Aksaray Belediyespor’a transfer oldu. Burada 20 karşılaşmaya çıkan futbolcu sekiz gol atarak takımına katkıda bulundu. Ayrıca Abdioğlu şuan kulübünde en fazla gol kaydetmiş futbolcu konumunda. Bu hafta Amedspor’a karşı nasıl bir performans göstereceği, karşılaşmaya sahada başlayıp başlamayacağı da merakla bekleniyor.

AMEDSPOR 68 AKSARAY BELEDİYESPOR MAÇI NE ZAMAN

31 Ocak Çarşamba günü saat 14.00’da Diyarbakır Stadyumu’nda oynanacak. Amedspor, eski futbolculularının da olduğu takıma karşı üç puan alarak istikrarını koruma peşinde.

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan Güler