İşte CHP'nin kedisi "Şero" hakkında bilinmeyenler! İşte CHP'nin kedisi "Şero" hakkında bilinmeyenler!

Pegasus Hava Yolları, yeni bir projenin hayata geçebileceğini açıkladı. Pegasus'un İspanyolca, Arapça ve Rusça dildeki uçuş noktalarına yaptığı seferlerde, artık İngilizce anonsu takip edilerek, yapay zeka ile klonlanmış gerçek kaptan sesiyle, ilgili dilde de anonslar yapılıyor.

PROJE 24 EYLÜL’DE HAYATA GEÇİRİLDİ
Proje ilk olarak 24 Eylül'deki Sevilla seferiyle hayata geçirildi. Yapay zeka kullanılarak klonlanan gerçek bir kaptanın sesiyle yolculara İspanyolca dilinde "Hoş geldiniz" denilerek, yeni hattın güncellenmesine ilişkin bilgiler verildi. Uygulama, ekim sonucu, ilgili uçuşların tamamında hayata geçecek. ancak uygulamada Kürtçenin olmaması dikkat çekti.

Şirketin yapılanmasına göre; Yıllar geçtikçe Silikon Vadisi'nde kurulan Pegasus Innovation Lab, yapay zekayla ses klonlama ve farklı dillerdeki anons sistemini hayata geçirmenin mimarisi olarak dikkat çekiyor.

Pegasus bünyesinde alan kadın ve erkek kaptanların görevlerinin klonlanmasıyla çalıştırılma sistemi, her uçuşa özel olarak ilgili dillerde dinamik anonsların sunulmasını sağlıyor.

Anonslarda uçuş bilgileri, hava durumu, varış noktası, kaptan adı ve uçuş süresi gibi etki, yapay zeka ile her uçuş öncesinde güncellenerek misafirlerle paylaşılacak. Pegasus, bu projeyle misafirlerine kendi dillerinde seslenerek kişiselleştirilmiş ve gelişmiş bir uçuş deneyimi sunuyor.

Kaynak: Rudaw