Stadsarchief Amsterdam


Adından da anlaşılacağı üzere Stadsarchief bir şehir arşivi. Hollanda’nın başkenti Amsterdam’ın hikâyesine yakından bakmak için ücretsiz gezebileceğiniz Stadsarchief, bir bankanın keskin mimarisiyle dikkat çeken genel merkezini mesken edinmiş. Amsterdam’la bir şekilde ilgisi olan farklı belgelerin yer aldığı müzede Darwin ve Gandhi’nin mektuplarından ticari anlaşmalara, oldukça ilginç unsurlar bir arada görülebilir. Bu sıra dışı müzeyi ve şehri keşfetmek için bir Amsterdam uçak bileti bağlantıda sizi bekliyor. 

Paris Modern Sanat Müzesi


20. yüzyılın tüm büyük sanat akımlarına dair fikir veren 9.000 eserlik dev bir koleksiyon, Paris Modern Sanat Müzesi’nde meraklısına açık. Bu arada 1930’lu yıllardan kalan muazzam bir binanın ev sahipliği yaptığı müzenin biraz olaylı bir geçmişi var: 2010’da Picasso, Matisse, Braque, Modigliani ve Léger’e ait 500 milyon avro değerindeki beş başyapıt müzeden çalındı ve olay “yüzyılın sanat soygunu” olarak tarif edildi. Neyse ki olay bir süre sonra aydınlandı, hırsızlar yakalandı. Müzeye dönecek olursak; şehrin göbeğindeki bu zengin sanat mabedi, ne şans ki Avrupa’nın ücretsiz müzeleri arasında ve kuşkusuz görülmeye değer. Bir Paris uçak bileti için bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz. 


Berlin Duvarı Anıtı


1961’de inşa edilen ve 1989’da işlevini tümüyle yitirerek tarihe karışan Berlin Duvarı, şehirdeki hayatı 28 yıl boyunca ikiye ayırdı. Bernauer Strasse’deki duvarın yerinde bugün 1998’de ziyarete açılan Berlin Duvarı Anıtı yer alıyor. A, B, C ve D olarak başlıklandırılan dört alandan oluşan müzede bir kalıcı sergi, dökümantasyon merkezi, anma penceresi ve hikayelerin yer aldığı alan gibi farklı unsurlar görülebilir. Berlin Duvarı Anıtı, Avrupa’da gezilebilecek ücretsiz müzeler arasında kuşkusuz en etkileyici olanlardan. Anıtın çarpıcı atmosferini ve daha fazlasını deneyimlemek için ilk adım, bir Berlin uçak bileti. 

Danimarka Ulusal Müzesi, Kopenhag


Danimarka’nın tarih öncesinden bugüne hikâyesine tanıklık edebileceğiniz Danimarka Ulusal Müzesi, eski bir saray binasında yer alıyor. Yüzlerce yıldır kullanılan gündelik eşyalardan dönem kıyafetlerine pek çok merak uyandıran unsurun sergilendiği müze, Vikingler için adeta bir zaman makinesi. Kopenhag’daki Danimarka Ulusal Müzesi’ne yolunuz güneşli bir günde düşerse şahane bahçenin tadını çıkarmayı ihmal etmeyin. Bir Kopenhag uçak bileti için bağlantıya göz atabilirsiniz. 

Berardo Koleksiyonu Müzesi


Lizbon’un en önemli kültürel merkezlerinden Berardo Müzesi’nin sanat koleksiyonları bundan 15 yıl önce, 2007’de halka açıldı. Andy Warhol, Jackson Pollock ve Roy Lichtenstein gibi çağdaş sanata yön veren isimlerden Picasso, Dali ve Baco gibi tarihin en büyüklerine, çok sayıda sanatçının eserlerine ev sahipliği yapan Berardo Koleksiyonu, Avrupa’nın ücretsiz müzeleri arasında. Bir Lizbon uçak bileti hemen burada, bağlantıda. 


Prado Müzesi, Madrid


Madrid’in meşhur (ve devasa) Prado Müzesi, pazar hariç haftanın her günü 18.00-20.00 ve pazar günleri 15.00-17.00 saatleri arasında ücretsiz gezilebiliyor. Müzede Goya, Velazquez, El Greco gibi İspanyol sanatçıların yanında Tiziano’dan Rembrandt’a, İtalyan ve Flaman sanatçıların eserleri de sergileniyor. Ziyaretinizi bu zaman aralığına denk getirerek Prado’daki muazzam heykelleri, eşsiz portreleri ve tarihe mâl olmuş diğer eserleri büyük bir keyifle inceleyebilirsiniz.  Ve tabii bir Madrid uçak bileti için bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz. 


Britanya Müzesi, Londra


Britanyalı bu ünlü ve oldukça ihtişamlı müze, ne şans ki ücretsiz gezilebilecek Avrupa müzelerinden biri. Bloomsbury bölgesinde yer alan Britanya Müzesi dünyanın dört bir yanından gelen 13 milyondan fazla önemli esere ev sahipliği yapıyor. 10 ayrı bölüm bulunduğu müze, başlı başına bir Londra seyahati vesilesi olabilecek ölçüde zengin. Britanya Müzesini ve Birleşik Krallığın başkentini keşfetmek için bir Londra uçak bileti bağlantıda sizi bekliyor. 


Reykjavik Fotoğraf Müzesi ve Şehir Kütüphanesi


Avrupa’nın kuzeyindeki bu sakin ada ülkesinin başkenti, eşine az rastlanır bir fotoğraf müzesine ev sahipliği yapıyor. 1870’ten bugüne gelen 5 milyona yakın fotoğrafın sergilendiği Reykjavik Fotoğraf Müzesi’nde İzlandalı çağdaş fotoğrafçıların eserleri de görülebilir. Reykjavik Fotoğraf Müzesi, ücretsiz Avrupa müzeleri arasında. (Haber Merkezi)