Amedspor Başkanı Aziz Elaldı kongre sürecinde Barcelona yetkilileriyle görüşmeler yapacağını ve Avrupa Kulüplerinden aldığı davetleri açıklamıştı. Elaldı, Barcelona için yeni açıklamalar yaptı.

Mücadele sordu: Türkiye’de Amedspor en çok seyircisi olan futbol takımlarından biri olarak kabul ediliyor. Halk tarafından da “Amedspor bir Kulüpten fazlasıdır” deniliyor ve Katalanların Barcelona takımı ile özdeşleştiriliyor. Sizlerde bir konuşmanızda “Amedspor’u Barcelona gibi yapacağız” demiştiniz. Barcelona gibi güçlü bir takım olması için ne tür hedefler koyuyorsunuz?

Aziz Elaldı Mücadele’ye Konuştu Amedspor Maçı Nerede Oynanacak

Nurullah Aslan Milli Takımın kalecisiyle yarışıyor! Nurullah Aslan Milli Takımın kalecisiyle yarışıyor!

AMEDSPOR İLE BARCELONA KIYASLAMASI

Mücadele’ye konuşan Elaldı Amedspor ve Barcelona arasındaki benzerliğe dikkat çekti. Elaldı, “Bu sezona kadar, maçları yayınlanmayan alt liglerde mücadele eden bir kulüp olmamıza rağmen, medya ve stadyum istatistikleri ve rakamları da gösteriyor ki; Türkiye’nin en büyük camialarından biriyiz. Bu, söylemlerden öte, inkar edilemez, rasyonel de bir gerçek. Alt liglerde bile bu kadar seveni ve destekçisi olan bir kulüp için de “halkın takımı” yakıştırması yanlıştır diyemeyiz. Gördüğümüz ve yaşadığımız üzere şunu çok net söyleyebiliyoruz; “Amedspor, bugün varsa halkının ve sevenlerinin destekleriyle var”. Dolayısıyla Amedspor Halkın Takımıdır… Barcelona’ya gelecek olursak, Katalan ırkının Kral’ın İspanyası’nda maruz kaldığı muameleler ile Kürtlerin yıllardır maruz kaldığı kötü ve ötekileştirici muameleler benzerlik gösterdiği için, böyle bir benzetme yapılıyor. Barcelona da, Katalanların maruz kaldıkları bu mağduriyetleri ve yaşadıkları ile bütün Dünya tarafından destek gören, sevilen ve saygı gören bir kulüptür. Zaten Barcelona üst yönetimi ile yakın tarihte randevulaştık ve sıcak temaslar için girişimlerimiz olacak” dedi.

Muhabir: Onurcan GÜLER