Bağlar Belediyesi ekipleri, kırsal bölgelerde vatandaşların yeni yapılar inşa ettiği yerleşim yerlerinde yeni yollar yaparak su taşkınlarının önüne geçmek için yerin altına beton borular monte ederken, merkez mahallelerde de tahrip olan kaldırımları yeniliyor ve ihtiyaç duyulan bölgelerde parke taşları döşeyerek ulaşım ve yaya geçitleri için elverişli hale getiriyor.

Kırsal Uzunbahçe Mahallesi’nde yeni yapıların inşa edildiği bölgelere yeni yollar kazandırılarak ulaşım için hazır hale getirildi. Geçmiş dönemlerde yaşanan su taşkınları nedeniyle bu mahallede ayrıca beton borular döşendi.

Merkez Şeyh Şamil Mahallesi’ne bağlı 580.Sokak’ta kullanılamaz hale gelen  kaldırımlar, belediye ekiplerince gerçekleştirilen  çalışmalarla yenilenerek ayrıca tahrip olan  parke taşları tamir edildi. Bağcılar Mahallesi’nde de yeni kaldırımlar tamamlanarak döşenen parke taşlarıyla konforlu hale getirildi.

Diğer kurumların alt yapı çalışmaları sırasında hasar gören cadde, sokak ve kaldırımlarda da yenileme çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Diyarbakır’da hazineye ait 9 tarla kiraya verilecek! Diyarbakır’da hazineye ait 9 tarla kiraya verilecek!

Haber: Ejder Ediz IŞIK

Editör: Mücadele Gazetesi