Programları kapsamında Bingöl’e giden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bingöl-Diyarbakır kara yolunun 17. kilometresi üzerinde tamamlanma aşamasında olan 620 metre uzunluğundaki Genç Viyadüğü'nde incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan ve incelemelerini tamamlayan Bakan Uraloğlu, açıklamalarda bulundu.

GENÇ VİYADÜĞÜ DİYARBAKIR İÇİN ÖNEMLİ
Viyadüğün 620 metre uzunluğunda olduğunu aktaran Bakan Uraloğlu, “Daha önce trafiğe açtığımız ama resmi açılışımızı yapmadığımız yollardan birisi. Bu vesile ile yaptığımız hizmeti gidip yerinde görmüş düşüncesi ile geldik. Burası Bingöl’ün Genç üzerinden Diyarbakır’a devam eden yoludur. Toplam 47,6 kilometrelik bir proje kapsamında işimizi genel anlamıyla bitirdik. Ufak tefek eksiklerimiz kaldı. Çalışmalarımıza devam ediyoruz. Buradaki en önemli yapı da Genç Viyadüğü'dür. Genç Viyadüğü yapılmadan önce Genç ilçemizin içerisine girip yaklaşık 2,5 kilometre daha mesafe vardı. Hem şehir içerisindeki mevcut trafiği etkileyen hem de transit taşımacılığı ve trafiği yavaşlatan bir yolumuz vardı. Şehircilik ve transit taşımacılık anlamında sıkıntı bir durumdu. Bu viyadüğün yapılma kararını aldık. Çalışmalarına başladık. Çok şükür bitirdik" diye konuştu.

DİYARBAKIR- BİNGÖL GÜZERGAHI DAHA DA KISALACAK
Sosyal medya hesabı üzerinden viyadükteki çalışmalar hakkında bilgiler veren Uraloğlu, 
“Yapımını tamamlanıp hizmete aldığımız Genç Viyadüğü' nü yerinde inceledik. Bingöl ile Diyarbakır'ı birbirine bağlayan güzergah üzerinde yer alan viyadük projemiz ile;

Diyarbakır’da abisi sayesinde dünya şampiyonu oldu! Diyarbakır’da abisi sayesinde dünya şampiyonu oldu!

Güzergahı 2.5 km kısaltarak, Ağır tonajlı taşıt ve transit taşıt trafiğini şehir merkezinden alıyor, şehir içi trafiği rahatlatıyoruz. Ayrıca; Zamandan 68 milyon TL, Akaryakıttan 36 milyon TL tasarruf sağlayacak, Karbon emisyonunu da 2 bin 641 ton azaltacağız. Genç viyadüğünün bağlantı yollarını da en kısa sürede bitirerek halkımızın hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: İHA