CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır’ın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 2023-2035 otoyol ağı projesinde otoban ağı dışında tutulduğunu, bunun bir gerekçesinin olup olmadığını ulaştırma bakanının yazılı olarak cevaplandırmasını istemişti. Bakanlıktan açıklama geldi.

Yapılan açıklamada,”Şanlıurfa-Ovaköy Otoyolu: 2035 yılı hedef otoyol projeleri kapsamında olup bütçe imkanları doğrultusunda söz konusu otoyolun yapımı gerçekleştirilecektir. Diyarbakır bağlantısının iptaline yönelik herhangi bir durum söz konusu değildir. Yapım çalışmaları; 2023 yılı Yatırım Programında belirlenmiş olan projeler ve bu projelere ayrılmış olan bütçe ödenekleri doğrultusunda yürütülmektedir. 2024 Yılı Yatırım Programı, henüz resmi olarak yayımlanmadığı için ödenekler netleşmemiştir.”

Tanrıklulu, Bakan Uraloğlu’na sorduğu sorular ise şöyleydi:

- Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 2023-2035 otoyol ağı projesinde Diyarbakır otoban ağının proje dışında tutulmasının izahı ve gerekçesi nedir?

- Diyarbakır otoyol bağlantısının projelendirilerek hayata geçirilmesi amacıyla Bakanlığınızca ivedi olarak somut adım atılacak mıdır?

- Diyarbakır’ın büyük bir özlem duyduğu otoban projesi Şanlıurfa’ya kadar gelirken Diyarbakır’a projelendirilmemiş olup, Diyarbakır’ın tarihi bir kent, bölgenin siyasi, kültürel ve aynı zamanda sanayi merkezi olduğu göz önüne alındığında, Diyarbakır’da otoban sorunun giderilmesi hususunda Bakanlığınızca ivedi, etkili ve somut önlemler alınarak ilgili projelendirme yapılacak mıdır?

- Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca 2023 yılı bütçesinde Diyarbakır İline ayrılan toplam ödenek tutarı ne kadardır? Bu ödenek tutarı hangi kalemler için kullanılmıştır?

- Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca 2024 yılı bütçesinde Diyarbakır İlinde eksik kalan proje ve yatırımların tamamlanması amacıyla ayrılacak toplam ödenek tutarı ne olacaktır?”

Diyarbakır’da kışın habercisi “Alıç” tezgahlarda yerini aldı Diyarbakır’da kışın habercisi “Alıç” tezgahlarda yerini aldı

Haber: Ejder Ediz IŞIK

Editör: Mücadele Gazetesi