Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, her ayın ilk cumartesi günü farklı illerde düzenlenen Öğretmenler Odası Buluşmaları kapsamında bu kez Diyarbakır'daki öğretmenlerle tarihi İçkale Açık Hava Müzesi'nde bir araya geldi. Kadim mirası yansıtan şehirlerden biri olan Diyarbakır'da bulunmaktan mutlu olduğunu ifade eden Bakan Tekin, eğitimde rotalarını öğretmenlerle birlikte belirlediklerini söyledi. Öğretmen atamalarıyla ilgili gelen bir soru üzerine Bakan Tekin, "Muhtemelen pazartesi günü hem atanacak öğretmen sayısı hem de branş bazında kontenjan dağılımları açıklanmış olur" değerlendirmesinde bulundu.

“DERS SÜRELERİMİZ MEVCUT HÂLİYLE DEVAM EDECEK”
Yeni taslağa göre müfredatın sadeleştirildiği gerekçesiyle ders sürelerinin kısalıp kısalmayacağı konusunda bir soru üzerine Bakan Tekin, "Müfredat değişikliğinin ders sürelerine etkisi söz konusu değil. Bu anlamda ders saatlerinde herhangi bir artış veya azalma olmayacak. Ders sürelerimiz mevcut hâliyle devam edecek" dedi.

Diyarbakır Bağlar kadife çiçekleriyle güzelleşiyor Diyarbakır Bağlar kadife çiçekleriyle güzelleşiyor

Kamuoyunun görüş ve önerilene sunulan yeni öğretim programı hakkında görüşlerini ileten öğretmenler; mevcut konuları yetiştiremediklerini, dolayısıyla yeni müfredatın hafifletilmesi ve sadeleştirilmesinin isabetli bir adım olduğunu ifade ettiler.

ÖĞRETMEN ATAMALARI AÇIKLAMASI
Öğretmen atamalarıyla ilgili gelen bir soru üzerine Bakan Tekin, "Muhtemelen pazartesi günü hem atanacak öğretmen sayısı hem de branş bazında kontenjan dağılımları açıklanmış olur" değerlendirmesinde bulundu.

Editör: Mücadele Gazetesi