24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, medya kuruluşlarının demokratik toplumların inşasında ve sürdürülebilirliğinde hayati bir rol oynadığını belirtti. Erkılınç, bağımsız medya kuruluşlarının toplumlarda farklı fikirlerin ve özgür düşüncenin yansımasını sağladığını vurgulayarak, Türk medyasının geçmişten günümüze milletin ortak sesi olma başarısını sürdürdüğünü belirtti.

BASIN İLAN KURUMU’NUN GAZETECİLERİN SOSYAL HAKLARINI GÜVENCE ALTINA ALMA GÖREVİ
Genel Müdür Cavit Erkılınç, Basın İlan Kurumu’nun, medya kuruluşlarının ekonomik bağımsızlığını koruma ve gazetecilerin sosyal haklarını güvence altına alma görevini üstlendiğini belirtti. Resmi ilan ve reklamların objektif ölçütlerle dağıtıldığını vurgulayan Erkılınç, yapılan bu uygulamanın medya kuruluşlarının mesleki devamlılığını sağladığını ve sektöre destek sunduğunu ifade etti.

TEKNOLOJİK YENİLİKLERİN MEDYA SEKTÖRÜNE ETKİSİ
Basın İlan Kurumu’nun teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiğini ve Türk medya sektörünün yeniliklere uyum sağlamasına öncülük ettiğini belirten Erkılınç, internet haber sitelerinin süreli yayın kapsamına alınmasının medyada önemli bir adım olduğunu söyledi. Erkılınç, medyadaki bu gelişmenin çok sesliliği artırdığını ve yayın içeriklerinin kalitesini yükselttiğini belirtti.

Adıyaman Sincik’te konutlarda sona gelindi! Adıyaman Sincik’te konutlarda sona gelindi!

GAZETECİLERİ KUTLADI
Erkılınç, açıklamasında ebediyete intikal eden basın mensuplarını rahmetle anarak, büyük gayret ve özveriyle görev yapan gazetecilerin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutladı.

Kaynak: Haber Merkezi