Ramazan Bayramı dönüşü için uzman isimlerden uyarılar gelmeye başladı. Habertürk'te yer alan habere göre, güvenli bir trafik için doğru lastik kullanımına işaret eden Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği (LASİD) uyarılarını yaptı, dönüş öncesi lastiklerin kontrol edilmesine dikkat çekti.

Diyarbakır da var! Bakanlıktan deprem bölgesine müjde Diyarbakır da var! Bakanlıktan deprem bölgesine müjde

LASİD Genel Sekreteri Erdal Kurt, "Lastiğin, bir araçta bizi yola bağlayan tek bağlantı noktası olduğunu bazen unutuyoruz. Avuç içi kadar yola temas ederek bizi hayata bağlayan lastiklere gözümüz gibi bakmalıyız. Bu yüzden uzun yola çıkacak sürücülerin mutlaka ve ısrarla lastik bakım ve kontrollerini yaptırmalarını öneriyoruz" diyerek vatandaşlara yolculuk öncesi uyarılarda bulundu.

araba kış lastik

LASTİKLERİNİZİN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ SAĞLAYIN

Kurt, "Seyahat öncesi mutlaka bir uzman tarafından lastiklerinizin gözden geçirilmesini sağlayın. Uygun janta monte edilmesi, doğru havanın basılması, balans ayarlarının yapılması güvenli bir sürüş için dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardır. Bir uzman tarafından araç üreticisinin önerdiği kriterlere göre hava basıncı kontrolü yapılmalı. Lastiklerinizin diş derinliğini ölçtürün. Yedek lastiğinizin de aynı kontrollerle sağlam olduğundan emin olun. Diş, topuk, sırt kontrollerini mutlaka yaptırın, düzensiz aşınma, delinme, yıpranma varsa önlemini alın. Bu bakım ve kontroller yakıt tasarrufu da sağlayarak uzun yolda aracınıza ve size daha güvenli daha ekonomik ve daha konforlu bir sürüş sunacaktır. Ayrıca bu bakım ve kontroller düzensiz aşınmayı da önleyerek lastiğinizin ömrünü uzatır" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi