Diyarbakır’da turnuva heyecanı başlıyor! Diyarbakır’da turnuva heyecanı başlıyor!

2016 yılından 2023 yılına kadar Premier Lig’de Chelsea forması terleten N’Golo Kante, burada oynadığı dönemler oldukça sempatik bulunurken şimdilerdeyse akıllara bile gelmiyor. Peki Kante şimdi ne yapıyor ve nerede oynuyor? İşte detayları…

N’GOLO KANTE KİMDİR? NEREDE OYNUYOR?

33 yaşındaki orta saha oyuncusu kariyerine Boulogne takımında başlarken 2013 ve 15 arasında Caen takımında performans gösterdi. 2015/16 sezonunda Leicester City’nin şampiyonluğunda büyük emekleri olan futbolcu burada gösterdiği performansı ile Chelsea’nin dikkatini çekmeyi başardı ve buraya imza attı.

Chelsea’de oynadığı ilk sezonunda da Premier Lig şampiyonluğu yaşayan Kante, böylece iki yıl üst üste farklı takımlarla Premier Lig’de şampiyonluk yaşamış oldu.

2016 yılında geldiği Chelsea’da bir Şampiyonlar Ligi bir UEFA Avrupa Kupası ve birde Süper Kupa kazanmayı başaran Kante, 2023 yılına kadar performans gösterdi ve Fransa Milli Takımı’na da seçilmeyi başardı. Fransa’da ise 62 maça çıkan Kante iki gol katkısında bulundu.

2023’TE SUUDİ ARABİSTAN’A GİTTİ!

Kante 2023 yılında Al İttihad-Jeddah kulübüne imza attı. Son iki sezondur burada performans sergileyen Kante, geçtiğimiz sezon 40 maça çıkarken üç gol kaydetmeyi de başardı. Bu sezon ise henüz beş karşılaşmaya çıktı.

Yaz transfer döneminde ismi Fenerbahçe’yle de anılan Kante yeni sezonda da kulübünde kaldı.

Muhabir: Onurcan GÜLER