Diyarbakır’da mobilya, aksesuar, dekorasyon, halı ve yan sektörlerde faaliyet gösteren iş insanlarının sektörel sorunlarını çözüme kavuşturmak, sektör paydaşları arasındaki dayanışmayla ihracat, pazarlama, hizmet ve rekabet gücünü arttırmak amacıyla geçtiğimiz yıl kurulan Diyarbakır Mobilyacı İş İnsanları Derneği (DİMOB), tarafından hayata geçirilen Diyarbakır Mobilyacılar Çarşısı projesinin lansman yapıldı. 

Bölgede Bir Ilk

Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi'nde bulunan Mobilyacılar Çarşısı'nın lansmanında konuşan Diyarbakır Vali Yardımcısı Ömer Coşkun; hiçbir devlet desteği almadan tamamen sektör paydaşlarının kendi öz sermayeleriyle hayata geçirilen Mobilyacılar Çarşısı projesinin bu anlamda bölgede bir ilk olmasının önemine değindi.

Proje yöneticisi DİMOB Başkanı Erdem Elbir ise, "Projemiz Şehrimiz için on yıla yakın bir süredir düşünülmekte. Bu projenin hayata geçirilmesi biz Diyarbakır Mobilyacılar Derneği’ne nasip oldu. Bu yüzden ayrı gururluyuz. Proje DİMOB ve İş adamı Mustafa Akyıl tarafından gerçekleştirildi. Çarşı projemizin amacı; kentimizi mobilyanın merkezi haline getirmek, 10’dan fazla şehirden buraya ticaret turizmini sağlamak, bununla da kalmayıp komşu ülkelerle ticaret yapıp büyük bir istihdam sağlamak. Biz bu çarşı projemizden sonra buraya çekeceğimiz müşteriler sayesinde üretime yönelik yatırımlar da yapacağız. Bunu hep söylüyorum, Diyarbakır’ın böyle bir potansiyeli mevcut. Bu çarşı bizi üretim yapmaya da teşvik edecektir. Üretim yapmak zordur ama daha zor olan bir şey vardır, üretimi pazarlayabilmek. Bu çarşı yeni bir pazar noktası olacaktır” dedi.

GÜNEYDOĞU’YA İLK SANAYİYİ GETİREN: MUSTAFA AKYIL
1990’lı yıllarda Güneydoğu’ya ilk sanayiyi getiren Mustafa Akyıl’ın kızı olduğunu ifade eden Helin Akyıl, ''Diyarbakır’a yaptığımız bu yatırım ile bölge ekonomisi ve istihdamına katkıda bulunarak ilimizde kalıcı bir eser bırakmak en büyük amacımızdır" dedi.

DİYARBAKIR MOBİLYACILAR ÇARŞISI
Akyıl ayrıca, Diyarbakır Mobilyacılar Çarşısının 100 bin metrekarelik kapalı depo alanıyla işletmelerin stok yönetimi ihtiyaçlarına cevap vereceğini ve projede alışveriş yapan ailelerin dinlenebileceği cafe ve restoranlar, çocuk oyun alanları ve çevre illerden gelenler için otel konaklama imkânları ile konforlu bir alışveriş deneyimi sunacaklarını sözlerine ekledi. 

Gülben Ergen'den Narin’in annesine: Kahpelik iki bacak arasında değil! Gülben Ergen'den Narin’in annesine: Kahpelik iki bacak arasında değil!

121 MAĞAZA VE 30 ADET DEPO
Helia Ticaret Merkezi’nin bir etabı olarak bölge ekonomisi ve istihdamına büyük katkı sağlayacak Diyarbakır Mobilyacılar Çarşısı, 170 bin metrekare alana yayılan, 121 mağaza ve 30 adet depodan oluşan bu çarşı Bölgenin tüm mobilya ve beyaz eşya ihtiyacını karşılayacak. 

Büyüklüğü ve çeşitliliğiyle dikkat çeken Diyarbakır Mobilyacılar Çarşısında 488 metrekareden 2000 metrekareye kadar genişleyebilen dükkânlar, farklı büyüklüklerdeki işletmeler için uygun çözümler sunuyor. Mobilya mağazalarının yanı sıra, beyaz eşya, halı, perde, avize ve ev aksesuarları gibi her türlü ihtiyacı karşılayacak anahtar teslim evlilik konseptiyle bölge halkının hizmetinde olacak Proje, sadece ticari bir merkez olmanın da ötesine geçiyor.

Muhabir: Abdullah ÇAKIL