Sadece Diyarbakır’da yetişmiyor dedi! Betonda yetiştirdi Sadece Diyarbakır’da yetişmiyor dedi! Betonda yetiştirdi

Ev kiralarında özellikle Maraş merkezli deprem sonrasında fahiş seviyelerde artış yaşanırken bu illerde kiralar yalnızca 7 bin lira seviyelerinde. İşte o iller…

10 BİN LİRANIN ALTINDA KİRA BULMAK ÇOK ZOR!

Özellikle Diyarbakır gibi büyük kentlerde 10 bin liranın altında kiralık daire bulmak oldukça güç olurken, vatandaşlarda 10 bin liraya oturdukları evlere sevinir hale geldi.

Gayrimenkul Platformu Endeksa’nın verilerine göre, Türkiye’de ortalama kira bedelleri artış gösterirken bazı kentlerde ise uygun fiyatlı konutlar bulunmaya devam ediyor.

Endeksa verilerine göre, Türkiye genelinde ortalama aylık konut kira bedeli 18 bin lira seviyelerinde ölçülerken 17 bin lira olan asgari ücretin üzerinde olması da kiracıların uygun fiyatlı konut arayışını sürdürüyor.

İŞTE BU İLLERDE KONUTLAR DAHA UCUZ!

Diyarbakır’da da kira fiyatları 15 bin lira seviyelerinde işlem görmeye devam ederken kira fiyatlarının ucuz olduğu iller de belli oldu. İşte kira seviyelerinin düşük olduğu iller:

Muş: 7 bin 670 TL

Kilis: 8 bin 397 TL

Kütahya: 9 bin 325 TL

Burdur: 9 bin 468 TL

Hakkari: 9 bin 516 TL

Kars: 9 bin 606 TL

Bingöl: 9 bin 806 TL

Bitlis: 9 bin 813 TL

Isparta: 9 bin 995 TL

Yozgat: 10 bin 454 TL

Diyarbakır Konut Toki

KİRA FİYATLARININ DÜŞÜK OLDUĞU İKİNCİ GRUP

Bu illerin ardından en düşük kira fiyatlarına sahip ikinci il gruplarında ise fiyatlar 10 ila 12 bin arasında değişiklik gösteriyor. Bu iller arasında ise Batman, Mardin, Nevşehir, Denizli, Karaman, Kastamonu, Bayburt ve Aksaray gibi iller de yer alıyor.

Kaynak: Haber Merkezi