Diyarbakır halkının gönlünde ayrı bir yere sahip olan Diyarbakırspor, bir dönemler Türkiye futboluna damga vurmuş Anadolu takımları arasında yer alıyordu. Bugünlerde yeniden aynı noktalara gelmenin mücadelesini veren Diyarbakırspor’da çalışmalar sürerken kulüp yeni sezona “Feda Sezonu” diyerek başlayacak.

Diyarbakırspor’un grubunda kaç Diyarbakır kulübü var? Diyarbakırspor’un grubunda kaç Diyarbakır kulübü var?

TARİHİ DE BİR HAYLİ İLGİNÇ!

Diyarbakırspor ve Galatasaray, tarihte resmi olarak ilk kez 25 Ocak 1977 yılında karşı karşıya geldiler. Diyarbakır’da oynanan bu ilk resmi karşılaşma 1/1’lik skorla tamamlandı.

Maçın 68.dakikasında sarı kırmızılı takım Gökmen Özdenak’ın golü ile öne geçerken karşılığı ise Tuncey Temeller kaydetti ve Diyarbakırspor 1/0 geriye düştüğü karşılaşmayı 1/1’lik beraberlikle tamamlamayı başardı.

İlk maçta Galatasaray’ın teknik direktörü Fethi Demircan olurken Diyarbakırspor’un ise Doğan Andaç teknik direktörlük koltuğunda oturmaktaydı.

Fatih Terim

BİR İSİM VAR Kİ HERKES TANIYOR!

25 Ocak 1977 tarihinde oynanan bu karşılaşmada Galatasaray defansında herkesin tanıdığı ve bildiği bir isim olan Fatih Terim’de yer alıyordu. Maç boyunca 90 dakika bu karşılaşmada vazife alan Fatih Terim, iki kulüp arasında oynanan sonraki dört maçta da görev alarak ilk 11’de Diyarbakırspor’a karşı forma terletti.

Fatih Terim, Galatasaray formasıyla Diyarbakırspor’a karşı tam 8 maçta görev almayı başardı.

Muhabir: Onurcan GÜLER