Diyarbakır'da depremzedeler eylem yaptı, yolu kapattı! Diyarbakır'da depremzedeler eylem yaptı, yolu kapattı!

Pizzacıda çalışan 4 çocuk Döne Bozdemir, geçen cumartesi günü Çankaya ilçesi Sıhhiye Metro İstasyonu çıkışında boşanma aşamasındaki eşi Gafer Bozdemir tarafından, sırtından tabancayla vurularak öldürüldü. Döne Bozdemir, Ankara'da toprağa verildi. Olayın ardından gözaltına alınan Gafer Bozdemir ise çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Döne Bozdemir'in, kendisine ve çocuklarına şiddet uyguladığı gerekçesiyle eşinden boşanmak için 12 Eylül 2023'te dava açtığı, ayrıca uzaklaştırma ve elektronik kelepçe tedbiri uygulanmasını talep ettiği öğrenildi. Bunun üzerine Ankara 12'nci Aile Mahkemesi tarafından Gafer Özdemir hakkında 6 ay süreyle eşinin yanına 1000 metreden daha az mesafede yaklaşmama kararı ile elektronik kelepçe tedbiri uygulandığı, uzaklaştırma kararının süre bitiminde tekrar yenilendiği ortaya çıktı. Buna rağmen Gafer Bozdemir'in sürekli eşini takip ettiği, olaydan 2 gün önce yine eşinin yanına yaklaşması nedeniyle mahkeme tarafından 3 gün zorlama hapsi verildiği öğrenildi. Hapis kararına rağmen teslim olmayan ve elektronik kelepçe ile izlenen Gafer Bozdemir, eşini metro çıkışında tabanca ile öldürdü.

“HAPİS KARARI YERİNE GETİRİLSEYDİ YAŞAYACAKTI”

Döne Bozdemir'in avukatı Pakize Narin Ergan ise elektronik kelepçe ile takip edilen şüphelinin, Döne Bozdemir'e uyarı gitmemesi için cinayet yeri olarak metroyu seçtiğini söyledi. Ergan, "Biz davayı aldıktan sonra gerekli koruma taleplerimizi ilettik. Süresi dolduktan sonra tekrar yenileyerek süreci sürdürdük. Ancak Döne Hanım, bu süreçte bizlere koruma kararlarını ihlal ettiğini, boşanma aşamasındaki eşinin kendisini sürekli aradığını, tehdit ettiğini dile getiriyordu. Bunun üzerine biz de delillendirebildiğimiz aşamada şahsın koruma kararını ihlal ettiğinden hareketle şikayetçi olduk.

Avukat Ergan, müvekkilinin boşanma davası dilekçesinde iki parmağının eşi tarafından kırıldığını, ayrıca çocuklarına da şiddet uyguladığını belirttiğini kaydetti. Ergan, Gafer Bozdemir’in 6 ve 13 yaşındaki çocuklarının yanında alkol içerek, onlarla kadeh tokuşturduğu görüntüleri de boşanma davası dosyasına delil olarak sunduklarını söyledi.

Kaynak: DHA