Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde eski AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından gerçekleşen saldırıda eşi ve iki oğlunu kaybeden, bir oğlu tutuklanan Emine Şenyaşar, 9 Mart 2021'de Şanlıurfa Adliyesi önünde başlattığı adalet mücadelesini Meclis önüne taşımıştı. 

Rektörü olmayan 6 üniversiteye beklenen atamalar yapıldı! Rektörü olmayan 6 üniversiteye beklenen atamalar yapıldı!

Şenyaşar’ın Adalet Bakanlığı önünden Meclis’e taşıdığı adalet nöbeti Meclis polisince engellenmek istendi. Gazete Duvar’dan Ceren Bayar’ın haberine göre, Meclis polisleri, Emine ve Ferit Şenyaşar’a eylemin içtüzüğe aykırı olduğunu ve Meclis’te eylem yapılamayacağını söyledi.

BÜLENT ARINÇ, ŞENYAŞAR'IN YANINA GELDİ
Bunun üzerine Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar, nöbete genel sekreterlik binasının karşısındaki duvarda devam etti. O sırada aracıyla oradan geçen eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Başbakan Yardımcısı AK Partili Bülent Arınç, aracını durdurarak Emine Şenyaşar’ın yanına geldi.

Arınç, Ferit ve Emine Şenyaşar’a, “Allah yardımcınız olsun. Meclis’te bu işler olur, olmaz; onu bilmem ama sizin davanızı bütün Türkiye biliyor. Ben de bir ara ilgilendim ama sonuç alamadık. Allah hepinizin yardımcısı olsun” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi