HÜDA-PAR Narin olayıyla ilgili hukuki süreç başlattı HÜDA-PAR Narin olayıyla ilgili hukuki süreç başlattı

TBMM Genel Kurulu'nda DEM Parti'nin verdiği Çınar–Mazıdağı yangın felaketi sonucunda meydana gelen can ve mal kayıplarının sebep-sonuç ilişkisinin araştırılması önerisi sırasında tartışma yaşandı. 

DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, Ensarioğlu’nun kendisinin adını vermeden basın üzerinde yapılan bir tartışmayı ifade ettiğini belirterek, “Evet ben Diyarbakır'da kayyum olarak atanan valinin yolsuzluk, hırsızlık yaptığını ve Galip Bey’in de milletvekili olarak bunlara dair ilgisini söylemiştim. Ama kendisinin cevabı olayı aydınlatmak yerine, ağzıma almayacağım, bir Kürde, bir erkeğe, bir insana yakışmayacak bir kavram kullandığı için 'senin düzeyine düşmeyeceğim' dedim. Bunu burada kapatıyorum. Bütün Diyarbakır'a soralım; Galip Ensarioğlu'nun kayyum döneminde işe almak için ne kadar para aldığını, kaç kişiyi işe aldığını soralım Diyarbakır halkına” dedi. 

Bu sırada Galip Ensarioğlu, Beştaş’a tepki gösterirken, “İspat etmezsen şerefsizsin” diye bağırdı. Beştaş da “Yine 'şerefsiz' diyorsun. Şerefsiz sensin. Terbiyesiz. Şerefsizliğe bak ya” diyerek tepki gösterdi.

DEM Parti ve AK Parti sıralarından karşılıklılık bağrışmaların artması üzerine oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Celal Adan oturuma ara verdi.

Kaynak: Haber Merkezi