Büyükşehir Belediyesi, dezavantajlı çocukların kentin tarihi ve turistik mekanlarını öğrenmesi amacıyla proje başlattı. Gezi Atölyesi projesi kapsamında her hafta sonu öğrencilere merkez ve kırsal ilçelerdeki tarihi ve turistik mekanlar gezdirilecek. Bu sayede öğrenciler yaşadıkları kenti daha iyi tanıma fırsatı elde edecek.

Proje kapsamında, Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesi Ben û Sen Semtinde ikamet eden 50 çocuğun katıldığı Eğil gezisi düzenledi. Sabah erken saatlerde öğrencileri servislerle Ben û Sen semtinden alan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, öğretmenleri eşliğinde öğrencileri Eğil’e götürdü.

TARİHİ, TURİSTİK VE KÜLTÜREL ESERLER TANITILDI
Öğrenciler Eğil’in tarihi ve turistik yerlerini Büyükşehir Belediyesi’nde görevli profesyonel rehber ve arkeolog eşliğinde gezdi. Eğil’de bulunan tarihi, turistik ve kültürel eserler, rehber ve arkeolog tarafından anlatılarak öğrencilere tanıtıldı. 

Öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan öğle yemeklerini yedikten sonra, rehber, arkeolog ve öğretmenleri ile birlikte tekne turuna katıldı.

Diyarbakırlı yazar ve şairlerden şiir şöleni! Diyarbakırlı yazar ve şairlerden şiir şöleni!

Düzenlenen geziden dolayı memnun kalan öğrenciler, Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Büyükşehir Belediyesince öğrencilerin kenti tanıması amacıyla yürütülen gezi atölyesi projesi çerçevesinde tarihi ve turistik mekanlara yönelik eğitici ve öğretici geziler devam edecek.

Kaynak: Bülten