Narin'in ismi bir parka daha verildi: Bu kez adres farklı Narin'in ismi bir parka daha verildi: Bu kez adres farklı

Kanlı Ay Tutulması 2024, gök olaylarını yakından takip edenler tarafından heyecanla bekleniyor. Eylül ayı içerisinde gerçekleşecek Ay tutulması, dünyanın birçok yerinden izlenecek. Diğer taraftan ender doğa olayına tanıklık etmek isteyenler Ay tutulmasının günü ve saatine odaklandı. Kanlı Ay Tutulması'nın canlı olarak izleneceği bölgeler arasında Türkiye de yer alıyor. 2024'ün ilk Ay tutulması 25 Mart'ta, 20 Mart Bahar Ekinoksu (gündüz-gece eşitliği) sonrasındaki "Solucan Ay" esnasında yarı gölgeli tutulma şeklinde yaşanmıştı. 18 Eylül Kanlı Ay tutulması ne zaman, saat kaçta? İşte, balık burcunda ay tutulması ve tarih detayları...

AY TUTULMASI NE ZAMAN 2024?
Bu yılın ikinci Ay tutulması 18 Eylül'de gerçekleşecek. Parçalı Ay tutulması, 18 Eylül saat 05.14'te başlayıp 06.16'da bitecek.

AY TUTULMASI TÜRKİYE'DEN GÖRÜLECEK Mİ?
Süper Kanlı Ay tutulması, Kıta Amerika, Antarktika, Afrika, Avrupa, Batı Asya ve güneybatı Rusya'dan seyredilebilecek. Türkiye de bu gök olayına şahit olacak bölgelerin içinde yer alıyor. Sabaha karşı gerçekleşecek olan tutulma ülkemizde kısmen gözlenebilecek.

Kaynak: Hürriyet