Konuya ilişkin Dicle Elektrik (DEDAŞ) tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Değerli Abonemiz, kendilerini Dicle Elektrik çalışanı olarak tanıtarak ücret karşılığında sayaçlara kaçak elektrik bağlantısı yapmak isteyen kişiler olduğunu tespit ettik. Bilgimiz dahilinde yapılmayan tüm müdahalelerle ilgili gerekli idari ve adli süreçler anında başlatılmaktadır. Abonelerimizin ücret karşılığında elektronik sayaçlara müdahale edeceğini vaat eden kişilere itibar etmemesini, bu gibi durumlarda '186' numaralı Çağrı Merkezlerimize bilgi vermelerini önemle rica ederiz."

DEDAŞ'tan  'fatura' açıklaması

Öte yandan DEDAŞ, depremin vurduğu ve sorumluluk bölgesinde yer alan Diyarbakır ve Şanlıurfa’daki sayaç okumaya ilişkin geçen hafta açıklama yapmıştı.

Normal şartlarda sayaç okumanın 30-35 gün arasında olduğunu; ancak deprem (mücbir sebep) nedeniyle son faturalandırmanın 45 güne kadar uzadığını belirten DEDAŞ, abonelerin kullanım gün sayısına bağlı tüketimi arttığından faturalarında da buna bağlı bir fiyat artışı yaşandığını ve faturalara herhangi bir artış veya zamlı tarifenin uygulanmadığına dikkat çekmişti.

DEDAŞ ayrıca, sorumluluk bölgesinde meydana gelen deprem nedeniyle yıkılan ve ağır hasar gören yapıların bilgileri günlük olarak sisteme işlendiği için buralarda herhangi bir sayaç okuma yapılmadığını kaydetmişti.

Öte yandan DEDAŞ’ın deprem bölgesinde sayaç okuması ve çiftçilerin borçları nedeniyle tarımsal desteklemelerine bloke koyması kentte büyük tepkiye yol açmıştı. Konuya ilişkin açıklama yapan DEDAŞ ise, depremden etkilenen çiftçilerin bunu resmi bir belgeyle kanıtlamasını istemişti. (Haber Merkezi)

Editör: Mücadele Gazetesi