Almanya Bundesliga ekiplerinden VfB Stuttgart'ta attığı gollerle tüm dikkatleri üzerine toplayan Deniz Undav aynı zamanda Almanya Milli Takımı’nda oynuyor. Urfalı Undav, “Kürdüm” diyerek Türkiye Milli Takımı’nı reddetmesiyle gündem olmuştu.

Maraşlı Kürt ağır siklet sporcusu Agit Kabayel ise, tarihin en eski boks otoritesi olarak kabul edilen The Ring Dergisi’nde dünyanın en iyi 10 ağır sikletleri arasında yer aldı.

1. Lig’de Amedspor’un da rakibi! Yenilmeyen tek takım oldu 1. Lig’de Amedspor’un da rakibi! Yenilmeyen tek takım oldu

Deniz Undav ve Agit Kabayel bir araya gelerek çektikleri fotoğrafı paylaştı, fotoğraf kısa sürede sosyal medyada çok sayıda beğeni aldı.

Kürt Futbolcu Deniz Undav’a Almanya’dan Davet

DENİZ UNDAV KİMDİR?
19 Temmuz 1996 tarihinde Almanya'nın Achim kentinde Urfalı Kürt bir ailede dünyaya gelen Deniz Undav, futbola TSV Achim altyapısında başladı. Werder Bremen, SC Weyhe ve TSV Havelse formalarını da giyen 25 yaşındaki forvet, 2015 yılında TSV Havelse ile profesyonel sözleşme imzaladı. Daha sonra geldiği Belçika kulübü Union SG'de 33 maçta attığı 25 golle tüm dikkatleri üzerine çekti. Bu performans onu Brighton & Hove Albion kulübüne yani Premier Lig'e taşıdı. Sezon başında 12 milyon satın alma maddesiyle Stuttgart'a 1 yıllığına kiralanan genç futbolcunun Ada'ya geri dönmeyeceği, alman ekibinin satın alma opsiyonunu kullanacağı belirtiliyor. Deniz Undav'ın geçen sezon 10 maçta 8 golü ve 2 asisti bulunuyor.

Kürt Boksör Dünya Listelerinde! Agit Kabayel Kimdir

AGİT KABAYEL KİMDİR?
Agit Kabayel, boks dünyasının son dönemlerde en fazla dikkatleri üzerine çeken isimlerinden birisidir. 1992 yılında Almanya Leverkusen’de dünyaya gelen Boksör Ağıt Kabayel, baba tarafından aslen Kahramanmaraş Pazarcık İlçesi nüfusundandır. Bazı kaynaklarda aslen Tunceli’li olduğu belirtilmekte ancak bu bilgi doğru değildir. Yaşantısını Almanya Bochum’da sürdürmektedir. Boyu 1.91 cm’dir. Alman profesyonel boksör olan Agit, bölgesel düzeyde, 2017'den 2019'a kadar Avrupa şampiyonluğu da dahil olmak üzere, çok sayıda ağır siklet şampiyonasına katıldı. Agit Kabayel 2017 yılının Şubat ayında Ağır Siklet Avrupa Boks Şampiyonluğu maçında Belçika’lı Herve Hubeaux’u 12 raund’un sonunda puanla yenerek kemerin sahibi olmuştur. Kasım ayında ise Monaco’da İngiliz Dereck Chisora ve 2018 yılında Sırp boksör Miljan Rovcanin ile EBU Avrupa Ağır siklet maçlarında ünvanını korumayı başarmıştır.

Kaynak: Haber Merkezi