Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son kabine toplantısında deprem sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Projesi’ni başlattıklarını açıklamasının ardından KOSGEB Başkanı A. Serdar İbrahimcioğlu açıklamalarda bulundu.

KISA SÜREDE 11 BİN 700 BAŞVURU

İbrahimcioğlu, çok kısa sürede 11 bin 700 başvuru aldıklarını açıklayarak “Başvurular hızla onaylanıyor. Başvuruların tamamı online olarak alınıyor. Ödemeler taksitsiz bir şekilde hesaplara yatırılacak. Buradaki muradımız, 100 bin işletmeyi bu destek paketinden istifade ettirmek” dedi.

PROJE KOSGEB’İN FİNANSMAN DÜNYA BANKASI

KOSGEB’in uluslararası fonları kullanarak başlattığı proje, depremden etkilenen bölgelerde KOBİ'lerin iyileşmesi ve iş sürekliliğinin sağlanmasını amaçlıyor. KOSGEB eliyle uygulanan projenin finansmanı Dünya Bankası tarafından sağlanıyor.

Bakanlık açıkladı! Bütçe açığı 973,6 milyar lira oldu Bakanlık açıkladı! Bütçe açığı 973,6 milyar lira oldu

450 MİLYON DOLARLIK BİR KAYNAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son kabine toplantısının ardından Millete Sesleniş konuşması yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, “KOSGEB olarak Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Projesi’ni başlattık. Bu proje ile depremden etkilenen KOBİ’lerin yaralarını saracağız. 450 milyon dolarlık bir kaynağı işletmelerimizin emrine sunuyoruz. KOBİ’lerimizi ilk 24 ayı geri ödemesiz olan tamamen faizsiz bu destekten yararlanmaya davet ediyorum” diye konuştu.

DESTEKTEN HANGİ İLLER YARARLANACAK?

200 bin TL’den 750 bin TL’ye kadar olacak desteğin hasar durumuna göre belirleneceği, program başvurularının da çok kolay olduğunu anlatan İbrahimcioğlu, “Adıyaman, Malatya, Hatay, Kahramanmaraş, Nurdağı ve Islahiye’de hasarsız olmasına rağmen yüzde 30 gelir kaybına uğrayan işletmeler de bu destekten faydalanabilecek. Başvuruların tamamı online olarak alınıyor. Ödemeler taksitsiz bir şekilde hesaplara yatırılacak. Buradaki muradımız, 100 bin işletmeyi bu destek paketinden istifade ettirmek” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Mücadele Gazetesi