Japon inşaat mühendisi Yoshinori Moriwaki, Adana'dan Kıbrıs'a kadar uzanan fay hattının yakın zamanda kırılma ihtimaline dikkat çekti. İşte tüm ayrıntılar…

Türkiye'nin deprem riski yüksek bölgeleri arasında yer alan Marmara Bölgesi'ne odaklanılırken, Japon inşaat mühendisi Yoshinori Moriwaki, Adana'dan Kıbrıs'a kadar uzanan fay hattının yakın zamanda kırılma ihtimaline dikkat çekti. Deprem bilincinin artırılması için Esenyurt'ta düzenlenen panelde, Türkiye'nin depreme hazırlık durumu değerlendirildi.

ADANA’DAN KIBRIS’A UZANAN FAY HATTI TEHLİKESİ
Türkiye’nin deprem tehlikesiyle yüzleştiği gerçeğini dile getiren Yoshinori Moriwaki, "Elazığ, Kahramanmaraş ve Hatay’daki depremler, Doğu Anadolu Fay Hattı’nın batı kolunda yer alan Adana’dan Kıbrıs’a kadar uzanan fay hattının kırılma olasılığını artırıyor" dedi. Moriwaki, Türkiye’nin tsunami riski düşük olsa da, denizde meydana gelebilecek depremler sonucunda bu ihtimalin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Deprem Son Dakika-1

İSTANBUL'DA BÜYÜK BİR DEPREM BEKLENİYOR
Moriwaki, geçmişteki büyük depremlere atıfta bulunarak, İstanbul'un da büyük bir deprem riski altında olduğunu belirtti. 1509 ve 1760 yıllarında İstanbul'da yaşanan depremler arasındaki 250 yıllık süreçte biriken enerjinin, şu anki deprem riskini artırdığını ifade etti. "Türkiye’deki depremler, yaklaşık her 100-150 yılda bir büyük birikmiş enerjiyle gerçekleşiyor. Dolayısıyla İstanbul'da da büyük bir deprem bekleniyor" şeklinde konuştu.
İşte deprem riski en yüksek illerimiz:
Tunceli
Bingöl
Muş
Hakkâri
Osmaniye
Kırıkkale
İzmir
Balıkesir
Manisa
Muğla
Aydın
Denizli
Isparta
Uşak
Bursa
Bilecik
Yalova
Sakarya
Düzce
Kocaeli
Kırşehir
Bolu
Karabük
Hatay
Bartın
Çankırı
Tokat
Amasya
Çanakkale
Erzincan
Siirt

“Kürdistan” krizi çıkmıştı! Arda İlaldı’dan Ali Koç’a teşekkür “Kürdistan” krizi çıkmıştı! Arda İlaldı’dan Ali Koç’a teşekkür


 

Kaynak: İHA