Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nin “TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı” kapsamında projesi kabul edildi. Yürütücülüğünü Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Recep Tekin’in yaptığı ve ülkemizde bir ilk olan, 1501-TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projesi, Non-invaziv bir test olarak yapay zekâ metotları kullanan bir yazılım geliştirerek fibrozis seviyesini belirlemeyi hedefliyor. Bu bağlamda, non-invazif yapay zekâ destekli yeni bir yazılım geliştirilmesi projesi, yardımcı sağlık sistemlerinde açıklanabilir yapay zekâ yöntemlerinin kullanımını öne çıkarmaktadır.

Dicle Üniversitesi hocasına büyük destek! Dicle Üniversitesi hocasına büyük destek!

Bir ilk olan bu proje ile doktorun hasta başına harcadığı toplam zamanı azaltmak, teşhis ve tedavi süreçlerini daha etkin hale getirmek ve sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırılması hedefleniyor.

Batman Üniversitesi ile ortak yürütülecek olup proje ekibinde Batman Üniversitesinden Prof. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul ve Dr. Öğr. Üyesi Yasin Sönmez ile Üniversitemizden Prof. Dr. Mustafa Kemal Çelen, Prof. Dr. Kemal Akkılıç, Prof. Dr. Özkan Adıgüzel, Prof. Dr. Feyyaz Durap ve Prof. Dr. Murat Aydemir araştırmacı olarak yer alıyor.

Kaynak: Haber Merkezi