Dicle Üniversitesi Hayvan Hastanesi temel atma töreninde konuşan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Vural yaptığı konuşmada 1992 yılında kurulan Veteriner Fakültesinin hayvan sağlığı alanında kıymetli hizmetler verdiğini belirterek Diyarbakır ve bölge için çok elzem olan bu projenin hayata geçirilmesi sürecinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, üniversite yerleşkesinde yapımına başlanmış olan Hayvan Hastanesi binasının toplam oturum alanının 5 bin metrekare ve proje tutarı 195 milyon lira olduğunu belirtip 2025 yılında tamamlanmasının planlandığını vurgulayarak hastanede 12 adet muayenehane, 8 adet ameliyathane, 2 adet laboratuvar, 2 adet röntgen ve otopsi birimi, 1 adet doğumhane ve acil servis, 2 adet 100 kişilik öğrenci uygulama amfisi, 1 adet seminer odası bulunacağını ifade etti.

Dicle Üniversitesi’nden kadın ve gençleri ilgilendiren proje! Dicle Üniversitesi’nden kadın ve gençleri ilgilendiren proje!

“Umuyorum ki, bu hastane binası, fakültemizin ve üniversitemizin başarısına büyük katkı sağlayacak ve hep birlikte daha sağlıklı bir gelecek inşa edecektir” diyerek sözlerini sonlandıran Rektör Eronat, emeği geçenlere teşekkür ederek, hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Konuşmalardan sonra tören alanında kurulan temsili butonlara basılarak temele ilk beton atıldı. 

Veteriner Fakültesi bahçesinde düzenlenen törene Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve TARPOL Yönetim Kurulu Başkanı M. Mehdi Eker, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, Dışişleri Bakanlığı Diyarbakır Temsilcisi Büyükelçi Hakan Çakıl, Bağlar Kaymakamı İsmail Pendik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Aytaç Coşkun, Prof. Dr. M. Siraç Özerdem ve Prof. Dr. Velat Şen, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan,  Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Vural ile kamu kurum ve kuruluş il müdürleri ile akademik ve idari personel katıldı.

Kaynak: Haber Merkezi