Dicle Üniversitesi Koşusu'nu Targutay kazandı! Dicle Üniversitesi Koşusu'nu Targutay kazandı!

Batmanlı 13 kardeşli bir ailenin 7.çocuğu olan Cangir, ferdi, çift ve takım halinde yarıştığı Türkiye Şampiyonası, Milli Takım Seçmeleri, En İyiler, Lig maçları ve Okullar arası turnuvalarında birçok kez Türkiye şampiyonu oldu.

4 SENE MİLLİ TAKIMDA YER ALDI
4 sene milli takımda yer alan ve 9’u farklı ülke olmak üzere 12 kez yurt dışına çıkma deneyimi elde eden öğrencimiz Şükran Cangir, birden fazla Table Tennis Open turnuvası, Avrupa ve Balkan Şampiyonasında mücadele etti. Uluslararası müsabakalarda takım Avrupa üçüncü, çiftlerde beşinci; Balkan Şampiyonasında ise takımlarda şampiyon ve üçüncü, çiftlerde üçüncü, bireyselde de ikinci oldu.  Bunun yanı sıra masa tenisinde antrenörlük için gereken sınavları ve kursları başarıyla geçerek, masa tenisi kursu vermek için yeterli düzey olan 2.kademe antrenörlük belgesi elde etti.

DİCLE ÜNİVERSİTESİ ADINA YARIŞIYOR
“Sporun akademik başarıya engel olduğunun söylenildiği yerde ben, sporla uğraşmanın daima bu deyişlerin aksine olduğu düşüncesindeydim. Okul başarımın benim yoğun antrenman yaptığım, sık sık ulusal ve uluslararası turnuvalara katıldığım vakitlerde dahi düşmemesi, bunun en güzel ispatı. 8.sınıfta 500 üzerinden 483 puan alarak çok iyi bir liseye yerleştim ve yine aynı sene PYBS bursunu kazandım. 12.sınıfta ise 96,78’lik dönem ortalaması ile sınıfımı birincilikle bitirdim. Katıldığım YKS sınavında 443 puan alıp Türkiye’de 14.999 sıralama yaparak ilk sınav senemden tıp fakültesine yerleştim” diyen Cangir, masa tenisi Avrupa Şampiyonası takım üçüncülüğü, Balkan Şampiyonası takım şampiyonluğu, ferdi ikincilik, çift üçüncülük, Türkiye Şampiyonaları, En İyiler ve Milli Takım Seçmelerinde birden fazla şampiyonluk, ikincilik ve üçüncülük dereceleri, 2.Lig ve 1.Ligde takım şampiyonluğu, 6 senedir de Süper Ligde mücadele ediyor. Dicle Üniversitesi adına katıldığı Üni-Lig turnuvasında da 9 maçın 7 sinden galibiyetle ayrıldı.

Kaynak: Haber Merkezi