Adli ve Klinik Toksikoloji Derneği ve TIAFT işbirliği ile 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde başlayan toplantının açılış programına Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Velat Şen de katılım sağladı.

Düzenleme Kurulu adına Kongre Başkanı Prof. Dr. Serap Annette Akgür yaptığı konuşmada, “Madde kullanımı ve bağımlılığının giderek artması nedeniyle bu alana yönelik tıbbi, sosyal, psikolojik, hukuki yaklaşımlar değişmekte ve yeni düzenlemeler bu toplantı ile ele alınacak” diyerek, yenilikçi ve ileriye dönük adli toksikolojik bilimsel çalışmaların sunulacağı, uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan bu toplantıya alanında uzman birçok bilim insanının katılacağını belirtti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Velat Şen ise Uluslararası bir toplantıya Dicle Üniversitesi olarak ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, yurt dışından gelen misafirleri İngilizce selamladı.

Prof. Dr. Oktay Bozan da Diyarbakır'ın tarihsel sürecini anlatan bir konuşma gerçekleştirdi.

Justice Tettey online, Nikolas Lemos’ın da slayt eşliğindeki sunumundan sonra plaket takdimi ve katılım belgesi takdimi yapıldı.

Diyarbakır’da kadın ve gençler için sosyal girişimcilik hamlesi! Diyarbakır’da kadın ve gençler için sosyal girişimcilik hamlesi!

Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Halk Oyunları Ekibi tarafından Halk Oyunları gösterisinin ardından açılış programı sona erdi.

Toplantı, üç gün boyunca çeşitli oturumlarla devam edecek.

Kaynak: Bülten