Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Diyarbakır Dicle Üniversitesi’ne Prof. Dr. Kamuran Eronat atandı. Dicle Üniversitesi’nde rektör atanmasından sonra gözler yeni rektör yardımcıları atanmalarına çevrildi. Peki, Dicle Üniversitesi yeni rektör yardımcılarına hangi isimler getirildi?

DİCLE ÜNİVERSİTESİ’NDE YENİ DÖNEM: KADROLAR NETLEŞİYOR
Dicle Üniversitesi’nde yeni rektör atanmasının ardından Dicle Üniversitesi yeni rektör yardımcılığına Prof. Doç. Dr. Aytaç Coşkun ve Prof. Dr. Mehmet Siraç Özerdem getirildi.

AYTAÇ COŞKUN KİMDİR?
Prof. Dr. Aytaç Coşkun, 1980 yılında Ankara’da doğdu. Lisans, yüksek lisans ve doktorasını Ankara Üniversitesi, Klasik Arkeoloji Bölümü’nde tamamladı. Doktorasının bir bölümünde Yunanistan, Avusturya ve Almanya’da çalıştı. Yurtdışı ve yurtiçi birçok çalışmada görev aldı. Amerikan Araştırma Enstitüsü-Türkiye, Alman Arkeoloji Enstitüsü-Berlin, Suna&İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü’nden proje ödülleri kazandı. Uluslararası dergilerde yayınlanmış çok sayıda araştırma makaleleri, kitapları, uluslararası kongrelerde sunulmuş ve basılmış bildirileri bulunmaktadır. Birçok kazı, yüzey araştırması, projeler yürüten ve halen Dicle Üniversitesi, Arkeoloji Bölümü’nde Profesör olarak görevini sürdüren Aytaç Coşkun 2014 yılından bu yana Diyarbakır’daki Roma İmparatorluğu Sınır Garnizonu olan Zerzevan Kalesi kazılarını gerçekleştirmektedir. Prof. Dr. Coşkun, 19 Ağustos 2024 tarihinde Dicle Üniversitesi’ne rektör yardımcısı olarak atandı.

Dicle Üniversitesi’nde “Sağlığını erteleme harekete geç” standı Dicle Üniversitesi’nde “Sağlığını erteleme harekete geç” standı

MEHMET SİRAÇ ÖZERDEM KİMDİR?

Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Siraç Özerdem, 2003 yılında İTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde Doktora eğitimini tamamlayıp, 2006 yılında Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümüne Yrd. Doç. olarak atandı. 2008 yılında Arkansas Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak görev yaptı. 2012 yılında Doçent ve 2018 yılında Profesör olarak Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümüne atandı. 15 Ocak 2019 yılında Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı olarak göreve atanan Prof. Dr. Mehmet Siraç ÖZERDEM, 20 Ağustos 2024 tarihinde Dicle Üniversitesinde Rektör yardımcısı olarak atandı.

Muhabir: Remziye ÇELİK